Football Talk

Champions League: Έκανε… πλάκα η Μπενφίκα στην Μπαρτσελόνα με 3-0 – Διέσυρε την Ντιναμό Κιέβου η Μπάγερν (video)

Champions League: Έκανε… πλάκα η Μπενφίκα στην Μπαρτσελόνα με 3-0 – Διέσυρε την Ντιναμό Κιέβου η Μπάγερν (video)

Αντιμέτωπη με την ήττα με 3-0 από την Μπενφίκα ήρθε η Μπαρτσελόνα στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League. Την ίδια στιγμή η Μπάγερν πέρασε ένα εύκολο βράδυ στο Μόναχο, παίρνοντας τη νίκη από τη Ντιναμό Κιέβου με 5-0.

Την έκπληξη έκανε η Μπενφίκα απέναντι στην Μπαρτσελόνα επικρατώντας 3-0 στο «Ντα Λουζ», στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League, βάζοντας σε πολύ δύσκολη μοίρα τόσο την ομάδα όσο και τον Κούμαν. Αυτό γιατί οι «μπλαουγκράνα» έπειτα από δύο αγωνιστικές στους ομίλους, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε έναν βαθμό!

Οι Πορτογάλοι έπιασαν απροετοίμαστους τους Ισπανούς, βρίσκοντας γκολ στο τρίτο λεπτό του ματς! Ο Νούνιες «χόρεψε» τον Γκαθία από τα αριστερά, βρήκε τον χώρο που επιθυμούσε και εν τέλει σκόραρε στην κλειστή γωνία του Τερ Στέγκεν (1-0)!

Το κακό για την Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 69’ ο Μάριο έπαιξε το 1-2 και μπήκε στην περιοχή, όπου υπό πίεση πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν. Εκείνος απέκρουσε και ο Σίλβα στη συνέχεια με το ριμπάουντ έγραψε το 2-0!

Το κερασάκι στην τούρτα για την Μπενφίκα ήρθε στο 79’, καθώς οι Πορτογάλοι κέρδισαν πέναλτι έπειτα από χέρι του Ντεστ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νούνιες, ο οποίος εύστοχα έκανε το 3-0.

Στο έτερο ματς του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου θέλησε από νωρίς να επιβάλλει τον ρυθμό της και να βρει ένα γρήγορο γκολ. Πράγμα που έγινε, από λάθος της Ντιναμό!

Στο 12ο λεπτό ο Σιντορτσούκ υπέπεσε σε ένα σφάλμα που κόστισε στην ομάδα του καθώς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του, μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα εξ αρχής και θέλησε να εξετάσει τη φάση στο VAR για να διαβεβαιώσει την απόφασή του. Το replay έδειξε πως πράγματι υπήρξε υπέρβαση, ο Λεβαντόφσκι στάθηκε στα 11 μέτρα και εύστοχα έκανε το 1-0!

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα (27’) ο Πολωνός «killer», χτύπησε ξανά την πόρτα του Μπούστσαν! Έπειτα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Νόιερ, ο Λεβαντόφσκι έκανε αυτό που ξέρει καλά και έγραψε το 2-0!

Με αυτόν τον τρόπο σημείωσε δύο πολύ σημαντικά στατιστικά καθώς τα τέρματά του στη διοργάνωση έφτασαν τα 60 σε 70 ματς, ενώ έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Μπάγερν για το 2021!

Οι Βαυαροί θέλησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, με τον Γκνάμπρι να της δίνει αυτή τη δυνατότητα! Στο 68ο λεπτό ο Γερμανός εισέβαλλε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή και νίκησε τον Ουκρανό κίπερ για το 3-0.

Το «πάρτι» συνεχίστηκε με τον Σανέ να γράφει κι εκείνος το όνομά του στη λίστα των σκόρερ! Στο 74’ ο 25χρονος επιχείρησε κάτι που έμοιαζε σαν σέντρα από τ’ αριστερά, όμως η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία και κατέληξε στα δίχτυα (4-0)!

Τέλος, στο 87ο λεπτό, ο Παβάρ έστειλε μια σέντρα ακριβείας μέσα στην περιοχή με τον Τσούπο Μότινγκ να σηκώνεται πάνω από τους αμυντικούς για να πάρει την μπάλα κοντά στο σημείο του πέναλτι, και την στέλνει με κεφαλιά απευθείας στην κάτω δεξιά γωνία της εστίας. (5-0).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μπάγερν Μονάχου – Ντιναμό Κιέβου 5-0 (12’, 27’ Λεβαντόφσκι, 68’ Γκνάμπρι, 74’ Σανέ, 87’ Παβάρ)

Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 3-0 (3’, 79’ Νούνιες, 69’ Σίλβα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)
1. Μπάγερν Μονάχου 2 6 (8:0)
2. Μπενφίκα 2 4 (3:0)
3. Ντιναμό Κιέβου 2 1 (0:5)
4. Μπαρτσελόνα 2 0 (0:6)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (20/10)

Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου (19:45)

Μπενφίκα – Μπάγερν Μονάχου (22:00)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0