Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Και στο τέλος σκοράρει ο Πορτογάλος...

Κριστιάνο Ρονάλντο: Και στο τέλος σκοράρει ο Πορτογάλος...
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, χαρίζοντας τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν ήταν το πρώτο του γκολ στο φινάλε ενός αγώνα στο Champions League. Ήταν το 12ο...
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σημειώνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, δεν έγινε μόνο ο πρώτος σε συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με 178 συμμετοχές, αλλά αξίζει ειδική μνεία και στα γκολ που πετυχαίνει στο τέλος.

Ο Ρονάλντο, με το 2-1 κόντρα στη Βιγιαρεάλ βρήκε δίχτυα για 12η φορά σε αγώνα Champions League, από το 90ο λεπτό και μετέπειτα! Το αξιοπρόσεκτο στο συγκεκριμένο ρεκόρ είναι η μοναξιά που απολαμβάνει ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διότι δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Λιονέλ Μέσι με μόλις έξι γκολ, από το 90ο λεπτό μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αν υπολογίσουμε τα γκολ που σκόραρε από το 90’ έως το φινάλε και μάλιστα χάρισε νίκη στην ομάδα του, τότε φτάνει τα 3 γκολ και ισοφαρίζει την επίδοση του Σέρχιο Αγουέρο. Είναι συνολικά το 41ο παιχνίδι το οποίο κρίνεται νικηφόρα για ομάδα του, με δικό του γκολ (38 ο Μέσι), ενώ στα 36 του χρόνια γίνεται ο 3ος γηραιότερος στο θεσμό, που σκοράρει νικητήριο γκολ. 

Επιστρέφουμε στο αρχικό ρεκόρ, που επιτεύχθηκε με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ». Συμπλήρωσε 178 συμμετοχές στο θεσμό και ξεπέρασε τον σπουδαίο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έμεινε στις 177. Ισοπαλία βγάζει η... αναμέτρηση Ρονάλντο-Κασίγιας στις συμμετοχές στη φάση των ομίλων, καθώς αμφότεροι μετρούν 95.

Ο 36χρονος συμπλήρωσε την Τετάρτη το βράδυ 900 επίσημες συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο και έφτασε τα 679 γκολ. Τα περαιτέρω ρεκόρ για τον Ρονάλντο σε επίπεδο Champions League, μπορείτε να τα απολαύσετε στο ακόλουθο Tweet.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0