Πρόσωπα

Παναθηναϊκός: Ο Καρλίτος «ξεκλείδωσε» και έχει τα φόντα να μετατραπεί σε… σύνθημα στο «τριφύλλι» στη μετά Σισέ και Μπεργκ εποχή!

Παναθηναϊκός: Ο Καρλίτος «ξεκλείδωσε» και έχει τα φόντα να μετατραπεί σε… σύνθημα στο «τριφύλλι» στη μετά Σισέ και Μπεργκ εποχή!
Ο Παναθηναϊκός έψαχνε επιθετικό στη μεταγραφική περίοδο, αλλά στην πραγματικότητα τον έχει ήδη από το... 2020. Ο Καρλίτος δηλώνει «παρών» και το «BN Sports» αναλύει πώς αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και αριθμούς ο Ισπανός, είναι δεδομένο πως θα αφήσει εποχή!
Σχετικά Άρθρα

28 Ιανουαρίου 2020: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού επιθετικού Κάρλος Λόπεθ, ή απλά Καρλίτος, ο οποίος θα τεθεί ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις με την ομάδα αλλά θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής από το προσεχές καλοκαίρι. Το συμβόλαιο του έχει διάρκεια 3,5 ετών».

Με αυτή την επίσημη τοποθέτηση η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποιεί την απόκτηση ενός επιθετικού που πριν πατήσει στο χορτάρι γεμίζει ενθουσιασμό τους υποστηρικτές της ομάδας. Όσοι έτρεξαν να... γκουγκλάρουν το βιογραφικό του Καρλίτος ή να δουν βιντεάκια (ως είθισται) έμειναν εντυπωσιασμένοι.

Γεμάτες συμμετοχές με όλες τις ομάδες στις οποίες είχε αγωνιστεί προηγουμένως (Τολεράντος, Οντίνιεντ, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Φουενλαμπράδα, Νοβέλδα, Άρης Λεμεσού, Ελντένσε, Βιγιαρεάλ Β' Βίσλα Κρακοβίας, Λέγκια Βαρσοβίας και Αλ Ουάχντα), 80 γκολ σε 212 ματς και πρώτος σκόρερ στο σκληρό πολωνικό πρωτάθλημα με 21 γκολ και 7 ασίστ σε 53 συμμετοχές με τη Λέγκια!

Η μεταγραφή έφερε την υπογραφή του τότε τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Τσάβι Ρόκα, για την οποία όμως είχε αρκετά καλή άποψη και ο προπονητής του Παναθηναϊκού εκείνη την περίοδο, Γιώργος Δώνης, όπως είχε τονίσει άλλωστε λέγοντας: «Ο Καρλίτος είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη περίπτωση. Συζητούσαμε καιρό το όνομα του και είναι ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά και με ποιοτικά στοιχεία που τα χρειαζόμαστε».

Το... «γαμώτο» εκείνης της περιόδου που άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του τριφυλλιού ψέλλιζαν ήταν πως ο Ισπανός σέντερ φορ δεν μπορούσε να αγωνιστεί, αφού ήδη είχε παίξει μέσα στη σεζόν σε άλλες δύο ομάδες. Αυτό που θα μπορούσε, όμως, να συμβεί (όπως και συνέβη) ήταν να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, να προπονείται κανονικά με τον Παναθηναϊκό και να ξεκινήσει το καλοκαίρι προετοιμασία ώστε να είναι πανέτοιμος τη σεζόν 2020-21.

panathinaikos_3_0.jpg

Κατώτερος των προσδοκιών...

Η αλήθεια είναι πως όσες μεγάλες ελπίδες γέννησε η μεταγραφή του Καρλίτος στον κόσμο του Παναθηναϊκού τόσο μεγαλύτερη ήταν η απογοήτευση που του προκλήθηκε με την αγωνιστική του παρουσία μέσα στην ούτως ή άλλως καταστροφική αγωνιστική χρόνια που μας πέρασε.

Τα... πειράματα Πογιάτος να χρησιμοποιεί τον Καρλίτος μαζί με τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης δεν έπιασαν ποτέ, πολύ απλά διότι οι δύο επιθετικοί δεν φάνηκε να είχαν καμία χημεία μεταξύ τους και κυρίως διότι αρέσκονται στο να αγωνίζονται ως μοναδική προωθημένοι στο σύστημα 4-2-3-1.

Όσο περνούσαν οι μήνες ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο γήπεδο, τα αρνητικά αποτελέσματα αποτελούσαν πλέον... καθημερινό φαινόμενο και με την ομάδα να μένει ως γνωστόν ξανά εκτός Ευρώπης. Συνεπώς, μέσα σε ένα συνονθύλευμα κακών εμφανίσεων, ο Καρλίτος απλά... χάθηκε. Ο ερχομός του Μπόλονι δεν άλλαξε τα δεδομένα, με τον 30χρονο να φτάνει να παίζει σε κάποια ματς ακόμη και ως εξτρέμ! Πήρε αρκετά κιλά και με τα 6 γκολ (1 με Βόλο, 1 με ΟΦΗ, 2 με Λαμία, 1 με Λάρισα και 1 με Ατρόμητο) σε 34 εμφανίσεις επιβεβαίωσε την άποψη όλων, δηλαδή πως δεν είναι ένας επιθετικός που αξίζει να φορά τη φανέλα με το τριφύλλι. Πόση, όμως, αλήθεια εμπεριείχε αυτή η άποψη;

Από φευγάτος, γύρισε το «διακόπτη» και... τρελαίνει κόσμο!

Ήταν πολλές οι φορές που μέσα στους μήνες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ακούσαμε πως ο Καρλίτος αναμένεται να φέρει πρόταση ώστε να αποχωρήσει οριστικά από τον Παναθηναϊκό.

Το νούμερα του όπως προαναφέραμε δεν έπειθαν κανέναν ότι μπορεί πραγματικά να προσφέρει, ωστόσο, αντίθετος σε μια τέτοια άποψη ήταν ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού», Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ανέλαβε τους «πράσινους» και θέλησε να δοκιμάσει όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στην προετοιμασία, ακόμα και τους... Αγιούμπ και Μπεκ. Συνεπώς μέσα σε αυτό του γκρουπ βρέθηκε και ο Καρλίτος, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Δούλεψε πολύ στην Ολλανδία, έχασε πολλά κιλά και περιττό λίπος από το σώμα του, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να μιλούν για σχεδόν... άλλο ποδοσφαιριστή, πιο αεράτο και πιο «killer»! Είναι δεδομένο πως το «τριφύλλι» έψαχνε επιθετικό στη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς ήξερε πως είχε ήδη τον «εκλεκτό».

Ο Γιοβάνοβιτς γνώριζε πως αν βρει τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» τον Καρλίτος, εκείνος θα μπορούσε να γίνει ο νέος μεγάλος φορ του Παναθηναϊκού στη μετά Σισέ και Μπεργκ εποχή. Όπερ και εγένετο!

Ο Ισπανός επιθετικός των 6 γκολ της σεζόν 20-21, έχει φτάσει στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της περιόδου 21-22 να έχει σκοράρει ήδη 4 φορές σε ισάριθμες συμμετοχές με συνολικά 258 λεπτά! Και δεν είναι μόνο τα γκολ που έχει σημειώσει στην «τεσσάρα» κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (4-0) και στην πρόσφατη «πεντάρα» (5-1) με αντίπαλο το Βόλο στη Λεωφόρο.

Είναι ότι ο Καρλίτος επιτέλους δείχνει τα στοιχεία της μεγάλης κλάσης του. Έκανε υπέροχη σέντρα με το εξωτερικό στο τρίτο γκολ του Χατζηγιοβάννη, περνούσε αρκετές φορές τους παίκτες του Απόλλωνα και του Βόλου σαν να μην υπήρχαν, ενώ και με την εκρηκτικότητα και την ταχύτητα που πλέον διαθέτει πήρε το πέναλτι στο τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού με τους Βολιώτες.

3258003.jpg

Αν συνεχίσει το ίδιο θα αφήσει εποχή

«Κοιτάω να δίνω ότι περισσότερο μπορώ κάθε φορά. Δίνω τα πάντα για την ομάδα, για τον προπονητή, για όλους. Όντως η προηγούμενη περίοδος ήταν δύσκολη για μένα. Ήμουνα χωρίς τα παιδιά μου και την γυναίκα μου. Φέτος, έχουν έρθει εδώ κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που με βλέπετε διαφορετικό και στο γήπεδο. Η οικογένειά μου με κάνει χαρούμενο έξω απ' αυτό κι εγώ παίρνω αυτό το συναίσθημα και το βγάζω και στο γήπεδο». Οι δηλώσεις αυτές του Ισπανού φορ μετά το ματς με το Βόλο μιλούν από μόνες τους.

Ο ίδιος πλέον μοιάζει αναγεννημένος. Και στην φυσιολογική του πλέον θέση, ως δηλαδή κλασικό «9άρι» στο 4-2-3-1 είναι έτοιμος να διαπρέψει.

Κανείς δεν πρέπει να μπει σε διαδικασία να «βαφτίσει» τον Καρλίτος ως Σισέ με τα 55 γκολ σε 89 εμφανίσεις ή ως Μπεργκ με τα 95 γκολ σε 151 εμφανίσεις. Θα ήταν άλλωστε άστοχο και μακριά από την πραγματικότητα.

Ο Καρλίτος δεν είναι Σισέ ή Μπέργκ είναι όμως ο... Καρλίτος και έχει τη μεγάλη ευκαιρία να προσθέσει το όνομα του δίπλα σε εκείνα σπουδαίων φορ που άφησαν εποχή στον Παναθηναϊκό. Έχει τα στοιχεία, έχει την ποιότητα να δώσει λύση στο πρόβλημα σκοραρίσματος που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τους «πράσινους».

Για όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, πάντα καθρέπτης είναι ο αγωνιστικός χώρος, ωστόσο ήδη οι «πράσινοι» φίλαθλοι έχουν ήδη αρχίσει να ελπίζουν ξανά. Στο χέρι του Καρλίτος είναι να μην τους απογοητεύσει και πάλι.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0