Πρόσωπα

Ο Μάρκο Ασένσιο έχει μάθει να μην… ξεγράφεται!

Ο Μάρκο Ασένσιο έχει μάθει να μην… ξεγράφεται!

Απέναντι στην ομάδα που αναδείχθηκε απέδειξε πως το άστρο του δεν έχει σταματήσει να λάμπει και το BN Sports σας εξηγεί γιατί ο Μάρκο Ασένσιο έχει… αδικηθεί!

«Όταν ήμουν μικρός είχα αναγνωρίσει τον Φλορεντίνο Πέρεθ σε ένα καράβι στο λιμάνι της Μαδρίτης. Επειδή μου άρεσε η Ρεάλ Μαδρίτης, πήγα με τη μητέρα μου και τον παρακάλεσα να βγάλουμε φωτογραφία. Όταν πήγα κοντά του, του είπα πως μία μέρα θα γίνω ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης». Μία τρομερή σύμπτωση, που η μαγεία του ποδοσφαίρου πρόσφερε «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο ενός παιδιού.

Πίσω από αυτά τα λόγια, βρίσκεται ο Μάρκο Ασένσιο. Ο ποδοσφαιριστής που αποτελούσε ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Ρεάλ Μαδρίτης όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε απελπιστικά πίσω. Κόντρα στην Μαγιόρκα και μέσω του χατ-τρικ, απέδειξε πως η ποιότητα του παραμένει αδιαμφησβήτητη και αυτή, ίσως, είναι η χρονιά του.

Είδωλο ο Φαν Μπάστεν, ο θάνατος της μητέρας του και το όνειρο της… Ρεάλ Μαδρίτης!

Όταν ήρθε στην ζωή ο Μάρκο Ασένσιο, ο πατέρας του αποφάσισε να του δώσει το όνομα του θρυλικού Ολλανδού ποδοσφαιριστή, Μάρκο Φαν Μπάστεν. Συγκεκριμένα, το 1995 που γεννήθηκε ο Ισπανός άσος, ο παλαίμαχος επιθετικός έκανε τρομερά πράγματα και η ολλανδική καταγωγή του πατέρα του, συνδυάστηκαν αρμονικά για να πάρει αυτό το όνομα.

Η μητέρα του αρχικά ήταν αντίθετη, όμως εν τέλει συμφώνησε να του δοθεί το συγκεκριμένο όνομα, με τον ίδιο να μην προλαβαίνει να της αποδείξει ότι του… ταιριάζει. Όταν ο Ισπανός άσος ήταν 15 ετών, εκείνη έφυγε από την ζωή, νικημένη από τον καρκίνο. Μάλιστα, αυτός είναι ο λόγος που ο Ασένσιο κοιτάζει τον ουρανό όποτε πετυχαίνει κάποιο τέρμα.

Όσο για εκείνον, είχε διαφορετικά σχέδια για το μέλλον του. Συγκεκριμένα, το όνειρο του ήταν να παίξει κάποτε στην Ρεάλ Μαδρίτης, μιας και έζησε από κοντά την εποχή των «Γκαλάκτικος» και είχε υποσχεθεί στην εαυτό του πως θα τα καταφέρει. Τα λόγια στον Φλορεντίνο Πέρεθ, ζωντάνεψαν όταν οι άνθρωποι των «μερένχες» εντυπωσιάστηκαν από τις επιδόσεις του όταν ήταν στην Μαγιόρκα.

Πιο αναλυτικά, Οι 56 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του ισπανικού συλλόγου αλλά και ο απολογισμός των επτά γκολ και εννιά ασίστ, έπεισαν αμέσως την ομάδα της Μαδρίτης για το ταλέντο του. Άλλωστε, ήταν μόλις 19 ετών όταν έκανε αυτές τις επιδόσεις.

1511266248_424015_1511266450_noticia_normal.jpg

Ο δανεισμός που άνοιξε τον… δρόμο για την καθιέρωση!

Το νεαρό της ηλικίας του αλλά και η απειρία σε μεγάλες κατηγορίες, έκαναν την Ρεάλ Μαδρίτης να τον στείλει κατευθείαν δανεικό. Αρκετές ομάδες της La Liga ήθελαν να τον αποκτήσουν, όμως η Εσπανιόλ έπεισε με το project της ενώ ήταν και από τους λίγους συλλόγους που δεν ήθελαν οψιόν αγοράς.

Για τον Ασένσιο, αυτή η προοπτική ήταν κάτι ιδιαίτερο για τον Ισπανό άσο, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και μέσα σε μία σεζόν, είχε κερδίσει αρκετούς «πόντους» για να επιστρέψει στην Μαδρίτη. Μοίρασε 15 ασίστ και σκόραρε τέσσερα γκολ με τα χρώματα του ισπανικού συλλόγου, με αποτέλεσμα να «κλείσει» μία θέση για το ρόστερ του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Γάλλος τεχνικός τον είχε σε πολύ εκτίμηση και δεν σταμάτησε να κάνει λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ισπανικού ποδοσφαίρου. Για αυτό και τον βοήθησε να εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, δίνοντάς του τις ευκαιρίες που ήθελε και άξιζε. Πραγματοποίησε δύο γεμάτες σεζόν με τους «μερένχες» για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, με δέκα και έντεκα γκολ σε καθεμία χρονιά. Παράλληλα, ήταν το βασικό στέλεχος δίπλα σε Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο τραυματισμός που έβαλε απότομα… φρένο!

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έφτασε σε σημείο να κοστίζει 90 εκατ. ευρώ μέσω του transfermarkt όμως η ξαφνική αποχώρηση του Ζιντάν από την τεχνική ηγεσία, τον έριξε σε απόδοση και αριθμούς. Μέσα σε μία περίεργη σεζόν για την Ρεάλ Μαδρίτης (2018/19), ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έκανε την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο σε σύγκριση με προηγούμενες σεζόν. Μόλις επέστρεψε ο Γάλλος προπονητής, όλοι περίμεναν να… αναγεννηθεί ο Ασένσιο.

Όμως, η μοίρα έπαιξε διαφορετικό παιχνίδι. Σε μία φιλική αναμέτρηση, το καλοκαίρι του 2019, ο 25χρονος άσος τραυματίζεται σοβαρά και παθαίνει ρήξη συνδέσμου στο γόνατο. Οι εξετάσεις δείχνουν πως η αποκατάσταση θα χρειαστεί τουλάχιστον έξι με επτά μήνες, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μένει αρκετά πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, ο Βινίσιους έχει ξεκινήσει να προσαρμόζεται και να δείχνει τον πραγματικό εαυτό στη θέση των εξτρέμ.

Καταλυτική η φετινή σεζόν και όλα ξεκινούν από εκεί που… άρχισαν!

Ο διεθνής εξτρέμ γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό πως η φετινή χρονιά, είναι η ευκαιρία να κάνει την διαφορά. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν προχώρησε σε μεταγραφές και η πρόσληψη του Κάρλος Αντσελότι, είναι ο τέλειος συνδυασμός για να φτιάξει ξανά το όνομά του ο Ασένσιο. Ακόμα, ο ισπανικός σύλλογος θέλει να δει ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας για να παραμείνουν στο ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει ήδη «δέσει» στη μία θέση των εξτρέμ, όμως κόντρα στην Μαγιόρκα, έκανε αισθητή την παρουσία του. Το χατ-τρικ που πέτυχε και μία ασίστ, βοήθησαν για να δημιουργηθεί το τελικό 6-1 απέναντι στην ομάδα από την οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Αυτή η συνθήκη, ήταν η κατάλληλη για να προσφέρει στον Ισπανό άσο αυτό που έψαχνε.

Με το ηθικό στα ύψη, ο Μάρκο Ασένσιο είναι έτοιμος, μετά την απόδειξη πως η ποιότητά του είναι αξιοζήλευτη, να κάνει το επόμενο βήμα. Να καθιερωθεί στην κορυφή του ισπανικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0