Πρόσωπα

Ένας αντάρτης πολιτικός που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και λατρεύει το… έγκλημα

Ένας αντάρτης πολιτικός που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και λατρεύει το… έγκλημα
Ο Ρόνι Μπρούνσβικ, πρώην αντάρτης και νυν αντιπρόεδρος του Σουρινάμ, αγωνίστηκε σε επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου και έγινε ο γηραιότερος «αθλητής» που έχει συμμετάσχει στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο αντιπρόεδρος της Σουρινάμ (Ολλανδική αποικία/κράτος στη Νότια Αμερική), Ρόνι Μπρούνσβικ, έκανε ένα… διάλειμμα από τα πολιτικά του καθήκοντα για να συμμετάσχει σε έναν επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου, στο Concacaf League (Διεθνής Ομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής).

Ένα εύλογο ερώτημα είναι «με ποια ομάδα αγωνίστηκε;». Η… εκλεκτή ομάδα είναι η Ίντερ Μοενγκοταπόε, της οποίας ο Ρόνι είναι πρόεδρος. Συνεπώς αναφερόμαστε σε έναν παίκτη/πρόεδρο. Ο Ρόνι Μπρούνσβικ, αγωνίστηκε για 54 λεπτά, εναντίον στην Ντεπορτίβο Ολίμπια. Ο ίδιος μάλιστα αποφάσισε πως θα αγωνιστεί ως αρχηγός της ομάδας, αυθαίρετα.

Η ιστορία του 60χρονου πολιτικού-προέδρου-παίκτη είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά. Τη δεκαετία του ’80, ο Μπρούνσβικ, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ανταρτών, ενώ συμμετείχε στον εμφύλιο πόλεμο του Σουρινάμ εναντίον του τότε δικτάτορα, Ντέσι Μπουτέρσε!

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν, έχει ξυλοκοπήσει βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου, με συνέπεια να εκδοθεί ένταλμα από την Ιντερπόλ στο όνομα του. Στο Σουρινάμ ο Ρόνι δεν κινδυνεύει, διότι στο συγκεκριμένο κράτος δεν εκδίδουν τους καταζητούμενους. Ο περιορισμός με τον οποίο ζει είναι πως δεν έχει τη δυνατότητα να μεταβεί σε άλλη χώρα λόγω εντάλματος!

Εκτός όλων των παραπάνω ο Ρόνι είναι πραγματικά μία ιστορία-αμαρτία. Στις αρχές του 2000 ο πλούσιος άνδρας, δικάστηκε ερήμην για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κρίθηκε ένοχος με ποινή 8 ετών φυλάκισης.

Φαίνεται επίσης πως και στην ερωτική του ζωή επικρατεί η ίδια… παράκρουση! Φημολογείται πως έχει τεκνοποιήσει τουλάχιστον 50 παιδιά κατά τη διάρκεια όλης του της ζωής.

Για την ιστορία ο αγώνας στον οποίο έδωσε το παρών, με σκορ 6-0 εις βάρος της Ίντερ. Ο Ρόνι Μπρούνσβικ έγραψε ιστορία στο Concacaf League, καθώς έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που συμμετείχε στη διοργάνωση σε ηλικία 60 ετών και 198 ημερών, ενώ το γήπεδο που αγωνίστηκε φέρει το όνομα του. Στη ρεβάνς των δύο ομάδων με την Ντεπορτίβο Ολίμπια, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί λόγω των ενταλμάτων που εκκρεμούν εις βάρος του και του απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα! 

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0