Πρόσωπα

Ανδρέας Γιαννιώτης: Μία τετραετία που άρχισε και «κλείνει» στον Ατρόμητο, ο οποίος του… ξαναδίνει την ευκαιρία!

Ανδρέας Γιαννιώτης: Μία τετραετία που άρχισε και «κλείνει» στον Ατρόμητο, ο οποίος του… ξαναδίνει την ευκαιρία!

Η τρίτη επιστροφή του Ανδρέα Γιαννιώτη στον Ατρόμητο είναι γεγονός! Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν ελεύθερος, οι Περιστεριώτες του… ξαναέδωσαν την ευκαιρία, και το ρεκόρ του 2017, αμφότερες πλευρές επιθυμούν να αναβιώσει.

Σχετικά Άρθρα

Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες, από τα Play Off του 2021, όπου ο Ανδρέας Γιαννιώτης αγωνιζόταν με την φανέλα του Ατρομήτου. Τον Μάιο του 2021 απέναντι στον Βόλο στο Περιστέρι, κρατούσε το «μηδέν» και έδινε το τελευταίο του παιχνίδι.

Και όμως… 150 ημέρες μετά ο έμπειρος πλέον γκολκίπερ επιστρέφει για τρίτη φορά στις τάξεις των Περιστεριωτών. Ο Ατρόμητος του δίνει ακόμη μία ευκαιρία, και ο Γιαννιώτης, όντας ελεύθερος, αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας, συμπληρώνοντας τέσσερα χρόνια «περιπλάνησης» που ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται στα Δυτικά Προάστια.

Στην ομάδα δηλαδή, που πραγματοποίησε και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Εκεί που «έγραψε» ιστορία και εντάχθηκε σε μία λίστα τερματοφυλάκων που έχουν διατηρήσει το «μηδέν» σε διαδοχικές αναμετρήσεις.
atromitos_142041.jpg

Επρόκειτο άλλωστε για εννέα ενενηντάλεπτα. Ποτέ κανένας τερματοφύλακας του Ατρομήτου δεν έχει προβεί σε ένα αντίστοιχο επίτευγμα, ενώ συνολικά τα 630 αγωνιστικά λεπτά απαραβίαστης εστίας, τον τοποθέτησαν στην 8η θέση της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον «μεγάλο» Σαργκάνη!

Έχοντας αυτό το ρεκόρ στο βιογραφικό του, δεν δυσκολευόταν έκτοτε να βρει ομάδα. Αγωνίστηκε με την φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, γύρισε στον Ατρόμητο, έμεινε ελεύθερος και πλέον επιστρέφει για να «παλέψει» για την θέση του.

Ίσως αυτό να αποδειχθεί και το «κλειδί» της επιτυχίας, όπως και το 2017 καθώς «πίσω» του τότε βρισκόταν ο Νικολά Μίρκοβιτς, που τότε είχε αποκτηθεί για να αποτελέσει τον βασικό γκολκίπερ της ομάδας!

Πλέον, στην ίδια θέση φιγουράρει ο Πίριτς που διατήρησε το «μηδέν» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο νεαρός Μανδάς, που στο Περιστέρι τον πιστεύουν πολύ, και κάθε χρόνο λαμβάνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
5218172_1_1.jpg

Επί της ουσίας λοιπόν, πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Ανδρέας Γιαννιώτης θα έχει δεδομένα ανταγωνισμό και οφείλει να παλέψει για την θέση του, σε μία ευκαιρία που του δίνει ο Ατρόμητος για να επιστρέψει στην κατάσταση που τον… είχαμε συνηθίσει.

Αποτελεί μέλος της πληρέστερης ομάδας του Περιστερίου τα τελευταία χρόνια, και ο «καλός» Γιαννιώτης δύναται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0