Πρόσωπα

Βινίσιους Τζούνιορ: Νέος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης; Μόνο με διάρκεια και υπομονή!

Βινίσιους Τζούνιορ: Νέος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης; Μόνο με διάρκεια και υπομονή!
Ο Βινίσιους Τζούνιορ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά μία σεζόν που η Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει να τον έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ και δείχνει έτοιμος να αντικαταστήσει την ταμπέλα του «ταλέντου», με αυτήν του «απαραίτητου σταρ».

Έχουν συμπληρωθεί μόλις τρία καλοκαίρια από τότε, που ένα 18χρονο αγόρι μυημένο στο φούτσαλ, γινόταν η έβδομη πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφαρίζοντας τα 45 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν το 2002 για έναν άλλο Βραζιλιάνο: τον Ρονάλντο, το «φαινόμενο»!

Το βάρος, δεδομένα ήταν τεράστιο. Από το Φλαμένγκο έως το Σαντιάγο Μπερναμπέου, ο δρόμος είναι ακόμη πιο μακρύς και δύσκολος από ό,τι δείχνουν τα 8.000 χιλιόμετρα που χωρίζουν γεωγραφικά τα δύο σημεία.

Φέτος, ωστόσο, ο Βινίσιους πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ξεκινήμα και με τα τρία του γκολ σε 55 αγωνιστικά λεπτά, δείχνει πιο ώριμος και ικανός από ποτέ, για να καλύψει την απόσταση!


Ξεκίνημα ρεκόρ, αλλά αναζητείται διάρκεια!

Το ένα γκολ στην πρεμιέρα της φετινής La Liga απέναντι στην Αλαβές και τα δύο απέναντι στη Λεβάντε, καθιστούν το φετινό ξεκίνημα του Βινίσιους, ως το πιο παραγωγικό της καριέρας του!

Ωστόσο, και κατά την περασμένη σεζόν με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο, δεδομένης της έλλειψης άλλων αξιόπιστων λύσεων, ο Βινίσιους αποτελούσε τη βασική επιλογή για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ξεκίνησε με δύο γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αλλά έκτοτε ακολούθησε μία επιθετική «αφλογιστία», που τον ώθησε στο να κλείσει μία αγωνιστική περίοδο 49 εμφανίσεων, με μόλις έξι γκολ, με τις επτά ασίστ του, ωστόσο, να ανεβάζουν τα επίπεδα συνεισφοράς του.

Γίνεται εμφανές πως οι ευκαιρίες δεν έλειψαν και πιθανότατα δεν θα λείψουν. Ακόμη και στην παρθενική του σεζόν κατέγραψε 31 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, συνδυάζοντάς τες με 12 ασίστ και τρία γκολ! Μάλιστα, ανάλογη συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι δεν έχει κατορθώσει να φέρει εις πέρας έκτοτε.

Η επένδυση προς το προσωπό του είναι αφενός μεγάλη, αλλά ο χρόνος είναι με το μέρος του, σε αντίθεση με την περίπτωση του «ανταγωνιστή» του στο αριστερό φτερό της επίθεσης, Εντέν Αζάρ. Κι αυτός ο παράγοντας, ίσως αποτελέσει τον ρυθμιστή στην «ιεράρχηση» του φετινού ρόστερ από τον Κάρλο Αντσελότι.
Vinícius Junior y Eden Hazard.

Η παρουσία του Αζάρ χρειάζεται υπομονή και συνεχείς υπερβάσεις

Ο Εντέν Αζάρ είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και βαδίζοντας προς το 31ο έτος της ηλικίας του, η ομάδα πρέπει να λάβει κάτι από αυτόν. Είτε αγωνιστικά, είτε οικονομικά, με το ρολόι να μην κυλά, πλέον, υπέρ του. Αντιθέτως, τα 21 χρόνια του Βινίσιους, ίσως θεωρείται πως μπορούν να περιμένουν.

«Ο Βίνι είναι ένας πολύ νεαρός παίκτης και του μιλάω πολύ, εντός κι εκτός γηπέδου, γιατί πιστεύω σε αυτόν. Ακόμη κι όταν διατηρώ σκληρή στάση απέναντί του, είναι γιατί ξέρω πως μπορεί να γίνει ένα φαινόμενο όταν το θέλει», δηλώνε ο Καρίμ Μπενζεμά, τον Απρίλιο του 2021, λίγες μέρες μετά τα δύο γκολ του νεαρού Βραζιλιάνου απέναντι στη Λίβερπουλ, για τα προημιτελικά του Champions League.

Αν θα επιβεβαιωθεί ο Καρίμ Μπενζεμά, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Η ποιότητα του 21χρονου εξτρέμ είναι δεδομένη, όπως κάποτε ήταν και του Ρομπίνιο, ο οποίος παρότι ήρθε με σαφώς περισσότερες παραστάσεις από τη Σάντος, όσο γρήγορα έλαμπε τη μία σεζόν, την επόμενη κινούταν σε «χαμηλά νερά».

Ο Βινίσιους έχει πράγματι μπροστά του αρκετά ποδοσφαιρικά χρόνια. Τόσο για να «χαράξει» σπουδαιότερη καριέρα από τον συμπατριώτη του, όσο και για να υπομείνει τις ευκαιρίες που θα πάρει ο Αζάρ.

Ωστόσο, αν δώσει διάρκεια στις εμφανίσεις του και κάνει τις εκλάμψεις ποιότητας, μία ποδοσφαιρική «καθημερινότητα», έχει τις πιθανότητες με το μέρος του, ώστε να λογιστεί άμεσα ως το «πρώτο βιολί» της επίθεσης.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0