Πρόσωπα

Άνταμ Πίτι: Ο Βρετανός σουπερήρωας «χτίζει» την ιστορία της παγκόσμιας κολύμβησης!

Άνταμ Πίτι: Ο Βρετανός σουπερήρωας «χτίζει» την ιστορία της παγκόσμιας κολύμβησης!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και πλέον του Τόκιο, ταυτίζεται με ολόκληρο τον κόσμο της κολύμβησης.

Σχετικά Άρθρα

Δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια δεν ακούγονται άσχημα για κάποιον που κάποτε φοβόταν το νερό, σε περίπτωση που ερχόταν αντιμέτωπος με καρχαρίες. «Αυτός ο αγώνας ήταν δικός μου για να τον χάσω»: Ο Άνταμ Πίτι έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Βρετανός κολυμβητής που υπερασπίζεται έναν Ολυμπιακό τίτλο!

Ο 26χρονος ανέβηκε στο πιο υψηλό σκαλί του βάθρου αφού σημείωσε τον εντυπωσιακό χρόνο των 57.37” στα 100μ. πρόσθιο, επαναλαμβάνοντας την ίδια ιστορία με το 2016. Τότε, ο Βρετανός κολυμβητής κατέκτησε την κορυφή του Ρίο ολοκληρώνοντας την κούρσα μέσα σε 57.13” και πανηγυρίζοντας το πρώτο του «χρυσό» σε ηλικία μόλις 21 ετών. Η επιτυχία του επίσης «έδεσε» άψογα με εκείνη του Τομ Ντέιλι, ο οποίος βάφτηκε χρυσός στην κατηγορία των καταδύσεων από τα 10μ., και η Μεγάλη Βρετανία κάνει ακόμα… πάρτι!

Ακούγονται πολλά; Για τον Πίτι απ’ ό,τι φάνηκε δεν είναι αρκετά! Με αυτό του το επίτευγμα επιπλέον κατέχει τους 16 γρηγορότερους χρόνους παγκοσμίως - αυτός ο αγώνας ήταν ο πέμπτος πιο γρήγορος -, και είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία του. Συγκεκριμένα, στους Ολυμπιακούς το 2016 κολύμπησε γρηγορότερα από όλους και χρειάστηκε μόλις 57.13” για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Εκτός αυτών είναι αήττητος από το 2014, έχοντας χαράξει από τότε έναν εντυπωσιακό δρόμο επιτυχιών. Η συνολική διαδρομή του περιλαμβάνει τρία παγκόσμια, τέσσερα ευρωπαϊκά, δύο τίτλους της Κοινοπολιτείας και τώρα δύο χρυσά σε Ολυμπιακούς! Ο πήχης είναι τοποθετημένος πολύ ψηλά και το μόνο που μένει να δούμε είναι πόσες ακόμη φορές θα ακουστεί το όνομά του μαζί με κάποιο νέο ρεκόρ!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0