Πρόσωπα

Βαγγέλης Μαργαρίτης: Ο Μπέντζαμιν Μπάτον του ελληνικού μπάσκετ (video)

Βαγγέλης Μαργαρίτης: Ο Μπέντζαμιν Μπάτον του ελληνικού μπάσκετ (video)
Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης όσο περνούσαν τα χρόνια φανέρωνε μία απίστευτη ενέργεια και θέληση για διάκριση και κατάφερε όσο μεγάλωνε ηλικιακά να επιβραβευθεί για την αγωνιστική του εικόνα.
Σχετικά Άρθρα

Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν και αυτή η φράση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον επίλογο που μπήκε στην συνεργασία ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαργαρίτη και τον ΠΑΟΚ. Ο 38χρονος αθλητής αποφασίστηκε να αποχωρήσει από την ομάδα της... καρδιάς του μετά από εννέα χρόνια και έγινε υποστολή σημαίας στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Έλληνας σέντερ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο... Μπέντζαμιν Μπάτον του ελληνικού μπάσκετ, από την γνωστή ταινία που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, καθώς όσο μεγαλώνει εξωτερικά, τόσο «φουντώνει» η δίψα για διάκριση και αυτό αποτυπώνεται προς τα έξω στο παρκέ.

vvvv.png

Παράλληλα διατηρεί ένα σπουδαίο ρεκόρ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας και μόνο αυτό αποδεικνύει ότι το μπάσκετ χρόνια δεν... κοιτά.

Από...καριερίστας της Α2 μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ

Η καριέρα του Βαγγέλη Μαργαρίτη ακολούθησε διαφορετική πορεία απ' ότι συνηθίζεται στους περισσότερους αθλητές. Οι ευκαιρίες που του δόθηκαν σε νεαρή ηλικία και η πορεία που «χάραξε» δεν ήταν ανάλογη του ταλέντου του, καθώς το μεγαλύτερο διάστημα δεν αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία αλλά σε μικρότερες κατηγορίες. Από την ΕΑ Πατρών και τον Κεραυνό Αιγίου, στον Κορινό Πιερίας μέχρι τον ΚΑΟΔ. Ήταν σημαντικό μέλος στις ανόδους του Περιστερίου και του ΚΑΟΔ στην μεγάλη κατηγορία και το καλοκαίρι του 2012 πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο "PAOK Sports Arena".

ʕЅˋϠ/ Ёϊ - БόLjŁӠ(֙ԏÑVɁ: ̏ԉύ ԅL)

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε την ευκαιρία στον Μαργαρίτη να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μέσω των καλοκαιρινών try outs. Δεν ήταν ένας ανήλικος ή 18χρονος που άνοιγε... τα φτερά του στο χώρο του μπάσκετ αλλά ένας... περπατημένος αθλητής στις χαμηλότερες κατηγορίες και σε ηλικία 30 ετών «διψούσε» για νέες προκλήσεις. Ένιωθε ότι ήθελε να καλύψει το χαμένο έδαφος όλων των περασμένων ετών και να ζήσει την δική του... τρέλα. Έδειξε πείσμα και υπομονή και όχι μόνο υπέγραψε στον ΠΑΟΚ αλλά μέσα σε τρία χρόνια κέρδισε τους πάντες με τον επαγγελματισμό του και πήρε το περιβραχιόνιο.



Τα ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου μόλις είχαν ξεκινήσει, καθώς το 2019 στον αγώνα με την Κύμη στην Χαλκίδα ξεπέρασε το «φράγμα» των 2000 πόντων με τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ την ίδια σεζόν ξεπέρασε τις 300 συμμετοχές με τους «ασπρόμαυρους».

Το αργοπορημένο ντεμπούτο με την Εθνική και το ρεκόρ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τα 35 του χρόνια για να κληθεί πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία για τα «παράθυρα» του Ευρωμπάσκετ, σημειώνοντας 5 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τότε βρισκόταν σταθερά στις επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου και στην πορεία αποτέλεσε τον αρχηγό της Εθνικής.

eee_1.jpg

Ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη και η απουσία του από το Προολυμπιακό τουρνουά, έδωσε την ευκαιρία στον Μαργαρίτη να διατηρήσει το ρεκόρ του γηραιότερου διεθνή στην Εθνική Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε ηλικία 38 ετών, 2 μηνών και 17 ημερών στον αγώνα με την Λετονία τον περασμένο Φεβρουάριο για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022. Ο προκάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης (37 ετών, 7 μηνών, 2 ημερών), με το τελευταίο του ματς να είναι απέναντι στη Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

ttt_2.jpg

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μπορεί να μην έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο στην καριέρα του, όμως έχει εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο του αιώνιου... έφηβου.

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0