Πρόσωπα

Ο Κουλούρης φέρνει και πάλι το «εύκολο» γκολ στον Ατρόμητο!

Ο Κουλούρης φέρνει και πάλι το «εύκολο» γκολ στον Ατρόμητο!

Μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε ο Ατρόμητος με την επιστροφή του Ευθύμη Κουλούρη, ελπίζοντας πως τα πολλά «μηδενικά» που ατένισε φέτος στις αναμετρήσεις του, θα περιοριστούν αισθητά.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ο Ευθύμης Κουλούρης άφησε την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, για να μεταβεί στην Γαλλία, να εξαργυρώσει την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε με τον Ατρόμητο και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Η αποχώρησή του από την Τουλούζ και ο σεβασμός που επιθυμεί να… ξανά νιώσει

Η Τουλούζ φάνταζε η ιδανική ευκαιρία, ο Κουλούρης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά η αδυναμία της νέας του ομάδας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ligue 1, την οδήγησαν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Ο Έλληνας επιθετικός παρέμεινε μαζί της, επιχείρησε να την βοηθήσει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια της Γαλλίας, η προσπάθειά του δεν στέφθηκε από επιτυχία, και αποφάσισε, σε συνεννόηση με την τέως ομάδα του, να αποχωρήσει.

«Δεν με σεβάστηκαν», δήλωσε ο Κουλούρης, αναφερόμενος στον δίχως αιτία παραγκωνισμό που βίωσε, ο οποίος είχε ως συνέπεια τον περιορισμό του από τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Η κατάσταση είχε φτάσει σε ένα τέλμα.

Ο Κουλούρης αποχώρησε και αναζήτησε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, σε ένα κλαμπ που το δίχως άλλο, θα τον σέβεται. Έχοντας αυτό ως προτεραιότητα, κατέληξε στην επιστροφή του στον Ατρόμητο
4762757_1.jpg

Επιστρέφει για να τον φτάσει ξανά, εκεί που τον άφησε…

Η αλήθεια είναι πως ο Ευθύμης Κουλούρης επιστρέφει στην «οικογένεια» του Ατρομήτου, η οποία φέτος δεν απέδωσε στον βαθμό που την είχαμε συνηθίσει. Για την ακρίβεια, ο Ατρόμητος πραγματοποίησε μία από τις χειρότερές του σεζόν στην σύγχρονη ιστορία του, τερμάτισε στην 10η θέση της βαθμολογίας και επικράτησε μόλις 8 φορές σε 33 αναμετρήσεις.

Η επιθετική του παραγωγικότητα περιορίστηκε αισθητά, η έδρα του Περιστερίου δεν αποτέλεσε το «φρούριο» που οι άνθρωποι της ομάδας είχαν συνηθίσει, και οι 13 ισοπαλίες με τις 12 ήττες, ήταν μία επίδοση που στα μάτια των ανθρώπων που αγαπούν τον Ατρόμητο, φάνταζε «ξένη».

Οι Εντομβόγκι και Μάτιτς που αποκτήθηκαν για να δώσουν λύσεις στο μεγάλο επιθετικό ζήτημα που αντιμετώπιζε ο Ατρόμητος, πραγματοποίησαν δύο ασίστ αθροιστικά, και δεν σκόραραν ούτε μία φορά, η ομάδα του Περιστερίου πέτυχε συνολικά 30 γκολ σε 33 ενενηντάλεπτα, και οι 11 βαθμοί που συγκέντρωσε από τα 12 «ντέρμπι» που κλήθηκε να δώσει φάνταζαν μία ιδιαίτερα χαμηλή συγκομιδή.

Κάτι έπρεπε να αλλάξει. Έτσι και έγινε… Η αποχώρηση 12 ποδοσφαιριστών από το περσινό ρόστερ έμοιαζε επιτακτική και η επιστροφή του Ευθύμη Κουλούρη ήρθε για να υπενθυμίσει σε όλους πως ο Ατρόμητος δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από όσα έχει την δυνατότητα να πετύχει.
4680029_1.jpg

Το «ένδοξο» παρελθόν του Κουλούρη και τα πολλά φετινά «μηδενικά»

Όταν οι φίλοι του Ατρομήτου ενημερώθηκαν για την μεταγραφή του Ευθύμη Κουλούρη στην ομάδα τους, πολύ φυσιολογικά, ανέτρεξαν στο παρελθόν. Στους αριθμούς του Έλληνα επιθετικού στο Περιστέρι, και στα πεπραγμένα του, στον ένα χρόνο παρουσίας του στην ομάδα τους.

Ο Κουλούρης λοιπόν, στην σεζόν 2018-19, όπου ο Ατρόμητος «τερμάτισε» στην 4η θέση με 52 βαθμούς, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League και είχε άμεση συμμετοχή σε περισσότερα από τα μισά γκολ που πέτυχε συνολικά η ομάδα του στο ελληνικό πρωτάθλημα (41).

Συγκεκριμένα, ο Ευθύμης Κουλούρης σημείωσε 25 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, τα 19 εξ’ αυτών επιτεύχθηκαν στο πρωτάθλημα, και το 1/3 αυτών κατεγράφη στα «μεγάλα παιχνίδια», με τον ΠΑΟΚ (δεν αγωνιζόταν) και την Λάρισα, να αποτελούν τις μοναδικές ομάδες της κατηγορίας που δεν τον είδαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα τους, ή να συμμετέχει σε γκολ απέναντί τους!

Ο Ατρόμητος πριν από μία διετία, είχε συγκεντρώσει 2 βαθμούς περισσότερους στα «ντέρμπι» με δύο ματς λιγότερα σε σχέση με την φετινή του χρονιά και είχε μείνει στο «μηδέν» μόλις για 3 φορές στην Super League, πράγμα που φέτος έλαβε χώρα 10 φορές περισσότερες!
4762988_1.jpg

Συνοψίζοντας…

Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, ο Ατρόμητος ευτύχησε να πετύχει την επιστροφή του Ευθύμη Κουλούρη στο Περιστέρι, ελπίζοντας πως τα 13 «κουλούρια» που ατένισε φέτος, θα αποτελέσουν γρήγορα παρελθόν, εξαιτίας ενός επιθετικού που γνωρίζει τόσο  ομάδα όσο και την ελληνική πραγματικότητα, και έχει την δυνατότητα να ηγηθεί της επίθεσής του.

Πιθανώς το μόνο που απομένει στον Κουλούρη, είναι να σημειώσει και το πρώτο του χατ-τρικ στην Super League, μετά από το μοναδικό που έχει πετύχει στην καριέρα του απέναντι στον Απόλλωνα, με την φανέλα του Ατρομήτου, για το Κύπελλο Ελλάδος.

Όπως και να έχει όμως, με αυτό το «όπλο» στην φαρέτρα του ο Ατρόμητος δείχνει πως επιστρέφει. Ο Κουλούρης συμφώνησε, υπέγραψε και τα οφέλη είναι πολλαπλά. Μένει να δούμε αν οι βλέψεις και των δύο πλευρών θα επιβεβαιωθούν για δεύτερη φορά και αν τα 13 φετινά «κουλούρια» αποτελέσουν σύντομα μία μακρινή ανάμνηση για τον Ατρόμητο

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0