Πρόσωπα

Θανάσης Ανδρούτσος: Ο επίμονος «πολυθεσίτης» που «κέρδισε» τον Φαν'τ Σχιπ!

Θανάσης Ανδρούτσος: Ο επίμονος «πολυθεσίτης» που «κέρδισε» τον Φαν'τ Σχιπ!

Ο Θανάσης Ανδρούτσος κέρδισε τη θέση του στην Εθνική ομάδα και βάζει πλώρη για να μπορέσει να μείνει στα πλάνα του Φαν’τ Σχιπ!

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει μάθει από τη φύση του να παίζει οπουδήποτε του ζητηθεί. Έχει άλλωστε αγωνιστεί σαν επιτελικός μέσος, έχει δώσει βοήθειες από την θέση του «οχταριού», έχει παίξει στα φτερά όταν κρίθηκε απαραίτητο, ενώ προσφάτως άρχισε να μαθαίνει και την θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

Η τελευταία μάλιστα φαίνεται να είναι και η θέση που του «ταιριάζει» περισσότερο. Αγωνιζόμενος σαν δεξιός μπακ άλλωστε, πραγματοποίησε κατά κύριο λόγο τις 11 φετινές του εμφανίσεις στην Super League, «ισοφαρίζοντας» τον χρόνο συμμετοχής που έλαβε από τον Ολυμπιακό πριν από 3 χρόνια, έχοντας αγωνιστεί περισσότερες φορές, μόνο στο μονοετές πέρασμά του από τον Ατρόμητο πέρυσι (20 συμμετοχές).
ETx2wljWAAI_ZyJ_1_1.jpg

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς, «εκμεταλλεύτηκε» τις αρκετές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Πορτογάλος προπονητής στην θέση του δεξιού μπακ, με τον Ραφίνια να ξεκινά την χρονιά, και τους Λάλα, Ντρέγκερ και Θανάση Ανδρούτσο να εναλλάσσονται στην συνέχεια, και κατέληξε να αποτελεί βασικό μέλος του rotation, πραγματοποιώντας και 4 συμμετοχές στο Europa League.

Κυριότερη εξ' αυτών βεβαίως αποτελεί αυτή απέναντι στην Άρσεναλ στο Έμιρέϊτς, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να ξεκινά στην βασική εντεκάδα!

Άμεση συνέπεια των φετινών πεπραγμένων του, αποτέλεσε και η κλήση του στην Εθνική ομάδα, όπου ο Φαν΄τ Σχιπ επέλεξε να τον καλέσει, θέλοντας να αντικαταστήσει τον «πειραματισμό» του με τον Χάρη Μαυρία, με μία πιο σίγουρη λύση, και με έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σαν δεξιός οπισθοφύλακας, μιας και το έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία στον σύλλογο που εκπροσωπεί.
5320869_1_1.jpg

Κάπως έτσι, ο Θανάσης Ανδρούτσος μπήκε στην αποστολή της Εθνικής, και αγωνίστηκε απέναντι στη Νορβηγία, για πρώτη φορά, σε ολόκληρο το παιχνίδι της. Η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική, συνδυάζοντας την και με το «παρθενικό» του τέρμα με το Εθνόσημο,  επιστρέφοντας συνολικά στο σκοράρισμα, έπειτα από την εκτός έδρας επικράτηση του Ολυμπιακού στην Λάρισα (3-1), όπου και πάλι είχε κάνει το 2-0, αγωνιζόμενος στην ίδια θέση!

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδος των Ανδρών στην καριέρα του, έχοντας βεβαίως πραγματοποιήσει και μία εξαιρετική πορεία με την ομάδα της Under 21, όπου σε 12 παιχνίδια, πέτυχε τα 6 από τα συνολικά 27 τέρματα που σημείωσε η Εθνική.

Πλέον, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση όλων ως ένας αξιόπιστος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει ανά πάσα στιγμή, και να κάνει πράξει την κλισέ φράση του «παίζει όπου μου ζητηθεί». Αυτός είναι ο Θανάσης Ανδρούτσος, και αν καταφέρει να έχει διάρκεια, πιθανώς δεν θα αργήσει και μία πρόταση από το εξωτερικό.
E1kkGVOXoAUnQjj_1_2.jpg

Μία πρόταση που δεν θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτήν που είχε κάνει η Αταλάντα πριν από μερικά χρόνια, και που ο Ολυμπιακός θα κάνει αποδεκτή, θέτοντας ως προτεραιότητα το καλύτερο για το νυν ποδοσφαιριστή του. Μέχρι τότε ας δούμε ένα «αστείρευτο» ταλέντο να συνεχίζει να βελτιώνεται ανάμεσά μας!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0