Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ούτε τα... μαγικά του Ντόντσιτς δεν τρομάζουν αυτόν τον Καναδά (100-89 τη Σλοβενία)!

Ούτε τα... μαγικά του Ντόντσιτς δεν τρομάζουν αυτόν τον Καναδά (100-89 τη Σλοβενία)!
Ένας Καναδάς να τον... πιεις στο ποτήρι. Η παρέα του Γκίλτζεους - Αλεξάντερ άφησε τον... αποβληθέντα Λούκα Ντόντσιτς με το παράπονο (100-89), παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για την 4αδα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
Ήταν ο «avant garde» προημιτελικός, το ματς που περίμεναν όλοι, το πιο... εμπορικό. Μία μάχη Ντόντσιτς vs Γκίλτζεους - Αλεξάντερ ήταν αρκετή για να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές στους δέκτες του και να γεμίσει την Mall of Asia Arena. Και εν πολλοίς στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τους δικαίωσαν. 
Σε μία τεράστια μάχη με δύο αποβολές μέσα σε 30'' (Μπρουκς και Ντόντσιτς), οι Καναδοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε με... κατοστάρα μάλιστα (100-89) παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στα χρονικά. Εκεί θα συναντήσει την... μπαρουτοκαπνισμένη από τα προχωρημένα στάδια Σερβία (ΗΠΑ - Γερμανία το άλλο ζευγάρι).

Το κοντό σχήμα του Φερνάντεζ και η... ανελέητη πίεση πάνω στον Ντόντσιτς έδειχναν ικανά να επιτρέψουν στους Καναδούς να ξεμακρύνουν από νωρίς. Παρόλα αυτά, οι πάικτες του Σέκουλιτς έβλεπαν το καλάθι - από μακριά - σαν βαρέλι (10/17 στο πρώτο ημίχρονο) και ως εκτούτου πήγαν ισόπαλοι με τους Βόρειους στα αποδυτήρια σε ένα πρώτο ημίχρονο που... έβρεξε πόντους.

Οι Μπρουκς και Ντορτ δεν άφηναν τον Λούκα να κάνει τα... μαγικά του με την άνεσή του (εξού και το 4/14 που τελείωσε το ματς στα εντός πεδιάς), οι Καναδοί βρήκαν ρυθμό και έδειξαν στην τρίτη περίοδο ποιος είναι το αφεντικό. Η διαφορά μάλιστα πήρε και διψήφια τιμή στο 27' με τρίποντο του κομβικού Μπάρετ (72-58) και όλα έδειχναν πως η σεμνή τελετή λάμβανε τέλος. 

Οι «βόμβες» διαδέχονταν η μία την άλλη όμως πέραν του Πρέπελιτς, δεν υπήρχε κανένας άλλος να σιγοντάρει. Όταν μάλιστα ο Ντόντσιτς αποβλήθηκε 7' πριν το φινάλε, ουσιαστικά το ματς δεν γυρνούσε. Το πάλεψαν οι Σλοβένοι να μείνουν κοντά στη διεκδίκηση του αγώνα, έτρεξαν ένα 8-1 και χωρίς τον αρχηγό τους, όμως το ρεζερβουάρ είχε αδειάσει.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 50-50, 80-71, 100-89

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0