Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Η «σταχτοπούτα» Λετονία λύγισε από τη Γερμανία (81-79) αλλά δεν παύει να χαμογελά! (video)

Η «σταχτοπούτα» Λετονία λύγισε από τη Γερμανία (81-79) αλλά δεν παύει να χαμογελά! (video)

Έμεινε από δυνάμεις στο φινάλε η Λετονία, με τη Γερμανία να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο (81-79) και να παίρνει την πρόκριση για τους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού ο Μπέρτανς αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Ένας αποκλεισμός δεν μπορεί να στερήσει τη χαρά από τους Λετονούς, για όσα πέτυχαν στην πρώτη τους συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Χωρίς να έχουν μάλιστα στη διάθεσή τους το μεγάλο τους αστέρι, Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Το σύνολο του Λούκα Μπιάνκι είχε βάλει στα «σχοινιά» για τρία δεκάλεπτα τη Γερμανία, αλλά στην τελευταία περίοδο λύγισε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 81-79. Έτσι, η «νασιοναλμανσάφτ» πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ.

Οι Λετονοί ξεκίνησαν εντυπωσιακά με ένα 13-3, όμως οι Γερμανοί βρήκαν απάντηση επιστρέφοντας άμεσα ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (13-16). Ο Σρέντερ μπορεί να ήταν… άφαντος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αυτό ωστόσο δεν κράτησε πίσω την ομάδα του. Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι να οδηγηθούν στα αποδυτήρια, όπου το σκορ βρισκόταν στο 36-34 υπέρ της Γερμανίας.

Παρόμοια ήταν και η εικόνα στην επανέναρξη, τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου (62-59). Στο τελευταίο μέρος η παρέα του Βάγκνερ κυριάρχησε, έφτασε για πρώτη φορά στο ματς σε διψήφια διαφορά (74-60 στο 34’) και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη. Η Λετονία προσπάθησε, μείωσε ως το φινάλε, έφτασε μία «ανάσα» από την ανατροπή (81-79 στο 33''), μα ο Μπέρτανς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή και έτσι γνώρισε την ήττα.

Ο Ζάγκαρς ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λετονών με 24 πόντους, ενώ από κοντά τον ακολούθησε και ο Ντάβις Μπέρτανς, που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, σχεδόν… άχαστος πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. στο πρώτο μέρος. Για τη Γερμανία ξεχώρισε ο Βάγκνερ με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 36-34, 62-59, 81-79

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0