Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Η τελική κατάταξη στις θέσεις 17-32 – Ποιοι πάνε Παρίσι και ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία!

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Η τελική κατάταξη στις θέσεις 17-32 – Ποιοι πάνε Παρίσι και ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία!

Η 19η έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έλαβε τέλος το Σάββατο (2/9) για τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 17-32. Ποιες από αυτές έκλεισαν από τώρα θέση για το Παρίσι και ποιες θα ψάξουν το εισιτήριο μέσω Προολυμπιακού τουρνουά.

Σχετικά Άρθρα

Άλλες με χαμόγελα και ιστορικά επιτεύγματα και άλλες με παγωμάρα. Η παρουσία των 16 αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων που έπαιξαν μετά τους ομίλους και την πρώτη φάση για τους αγώνες κατάταξης ολοκληρώθηκε το Σάββατο (2/9) στα βάθη της Ασίας με το σημαντικότατο διακύβευμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου να σκορπάει χαμόγελα ή κατήφεια. Ανάλογα από ποια μεριά θα δει κανείς το νόμισμα.

Μετά λοιπόν τις ήδη γνωστές Γαλλία (διοργανώτρια) και Αυστραλία (ελέω του αποκλεισμού της Νέας Ζηλανδίας), στα χνάρια τους βρέθηκαν το Νότιο Σουδάν και η Ιαπωνία από την αφρικανική ήπειρο και την ασιατική αντίστοιχα. Απομένουν ακόμα 4 εισιτήρια να βρουν κάτοχο από το πάνω μισό του Παγκοσμίου (οι δύο ευρωπαϊκές που θα τερματίσουν υψηλότερα και οι δύο αμερικάνικες).

Ιδού η τελική κατάταξη:

17. Γαλλία, 18. Νότιο Σουδάν, 19. Ιαπωνία, 20. Αίγυπτος, 21. Φινλανδία, 22. Νέα Ζηλανδία, 23. Λίβανος, 24. Φιλιππίνες, 25. Μεξικό, 26. Ανγκόλα, 27. Ακτή Ελεφαντοστού, 28. Πράσινο Ακρωτήριο, 29. Κίνα, 30. Βενεζουέλα, 31. Ιράν, 32. Ιορδανία

Παρόλα αυτά η ελπίδα δεν σβήνει για τους υπόλοιπους (κάποιους από αυτούς για την ακρίβεια) μιας και υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία των Προολυμπιακών τουρνουά. Θέση σε αυτά είχαν πριν καν το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης οι Πολωνία, Κροατία, Μπαχάμες, Μπαχρέιν και Καμερούν από τα Προ-προολυμπιακά τουρνουά ενώ με βάση τα πεπραγμένα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Αίγυπτος, Νέα Ζηλανδία, Φινλανδία, Φιλιππίνες, Λίβανος, Ανγκόλα, Μεξικό και Ακτή Ελεφαντοστού θα βρεθούν εκεί.

Την τύχη τους θα διεκδικήσουν και όσες εθνικές ομάδες (ΗΠΑ, Γερμανία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ισπανία, Λετονία, Καναδάς, Βραζιλία, Ιταλία, Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο) δεν τερματίσουν ανάμεσα στους δύο πρώτους από κάθε ήπειρο που σημαίνει και απευθείας πρόκριση.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι Ιβοριανοί μπήκαν από το… παράθυρο στο Προολυμπιακό του ερχόμενου καλοκαιριού για έξι ολόκληρους πόντους. Το point average της Ακτής Ελεφαντοστού μετά από 5 αγώνες στο Παγκόσμιο ήταν -60 ενώ του Πράσινου Ακρωτηρίου του Ταβάρες (που δεν κουβάλησε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα όσο αναμενόταν) στο -66.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0