Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

«Αδειάζει» τον Ποτσέκο ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας: «Δεν μπορεί να καταστρέφει την εικόνα μας»

«Αδειάζει» τον Ποτσέκο ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας: «Δεν μπορεί να καταστρέφει την εικόνα μας»

Δυσοίωνο φαντάζει πλέον το μέλλον του Τζιανμάρκο Ποτσέκο στον πάγκο την εθνικής Ιταλίας.

Σχετικά Άρθρα

Όχι μόνο αποβλήθηκε, αλλά είδε τελικά και την ομάδα του να χάνει από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο είναι γνωστό ότι δεν αποτελεί και τον πιο… ήρεμο άνθρωπο στη Γη!

Στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική των ομίλων κόντρα στην παρέα του Καρλ-Άντονι Τάουνς, όταν πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε «Πού είναι η FIBA; Θέλω να μιλήσω με κάποιον από τη FIBA»!

Όπως φαίνεται πάντως, η ιταλική ομοσπονδία δεν τάσσεται στο πλευρό του. Εν αντιθέσει, εάν δεν αλλάξει νοοτροπία, ίσως και να μετρά… μέρες πλέον στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, έπειτα από όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε σχετικά με τον Ποτσέκο:

«Είπα στον προπονητή και σε όλο το επιτελείο ότι δεν θέλω πια να βλέπω επεισόδια σαν το χθεσινό (σ.σ. 27/08). Δεν χάνεις από τους διαιτητές, είναι εντελώς λάθος νοοτροπία. Η Δομινικανή Δημοκρατία κέρδισε δίκαια: το αποτέλεσμα του γηπέδου πρέπει πάντα να γίνεται αποδεκτό. Υπάρχουν και υπήρχαν πάντα λάθη των διαιτητών, αλλά δεν καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.

Έχουμε μια εικόνα να υπερασπιστούμε: δεν φταίει η FIBA, δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αυτά συνέβησαν μια φορά και δεν πρέπει να ξαναγίνουν ποτέ: ήταν μια παράσταση, την οποία είδαν όλοι, που δεν μου άρεσε.

Η ομάδα μας είναι γεμάτη από έξυπνους ανθρώπους: απλά δείτε πώς αντέδρασαν στο τέλος. Αυτό που συνέβη με τη Δομινικανή Δημοκρατία είναι διαφορετικό από την περσινή αποβολή στο Ευρωμπάσκετ με τη Σερβία. Συχνά υπάρχει ο νόμος των αντιποίνων. Πάντα συνέκρινα τον Ποτσέκο με το Erasmus του Ρότερνταμ: το είπα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το επαναλαμβάνω τώρα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος από κάθε άποψη. Είναι ο πρώτος που λυπάται, το αντιλαμβάνεται. Πραγματικά τον εκτιμώ και πιστεύω ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Δεν αλλάζει χάνοντας ένα παιχνίδι. Όχι όμως έτσι, γιατί είμαστε μια ομοσπονδία με καλή εικόνα: μας σέβονται σε όλο τον κόσμο, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Ίσως δεν με εκτιμούν, αλλά η ομοσπονδία το κάνει.

Όταν υπερβάλλεις, υπερβάλλεις. Είναι σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν αγώνα νέων, γιατί αυτό είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα μπορούσε επίσης να δώσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς, όχι μόνο για το προ-ολυμπιακό. Έχουμε όλα τα διαπιστευτήρια για να προχωρήσουμε, ας μην κάνουμε φασαρία. Αλλά η εικόνα είναι το κυριότερο πράγμα μιας εθνικής ομάδας και η Ιταλία δεν μπορεί να ‘λερώσει’ την εικόνα της. Ο προπονητής είναι πεπεισμένος για αυτό, του το είπα ξεκάθαρα. Μιλήσαμε ξεκάθαρα στην ομάδα. Ο Ποτσέκο κατάλαβε τι έκανε γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος. Ο καλός του χαρακτήρας τον οδηγεί να έχει αυτές τις αντιδράσεις. Χάσαμε ένα παιχνίδι και μπορούμε να χάσουμε: η Δομινικανή Δημοκρατία κέρδισε επίσης την Αργεντινή. Ο προπονητής μας έχει πολλές θετικές πλευρές: Δεν θέλω να δείξω ότι είναι ο μόνος υπεύθυνος».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0