Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Ελλάδα - Σλοβενία 88-77: Ο Νίκος Γκάλης δάκρυσε, η Εθνική (ξανά)κέρδισε και το Παγκόσμιο μάς περιμένει! (video)

Ελλάδα - Σλοβενία 88-77: Ο Νίκος Γκάλης δάκρυσε, η Εθνική (ξανά)κέρδισε και το Παγκόσμιο μάς περιμένει! (video)
Με τι καλύτερο τρόπο να τιμήσει η «επίσημη αγαπημένη» τον Νίκο Γκάλη στην ξεχωριστή του βραδιά, από το να νικήσει και στον δεύτερο φιλικό αγώνα απέναντι στην Σλοβενία με σκορ 88-77.

H Ελλάδα υποδέχτηκε την Σλοβενία στο ΟΑΚΑ για την δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Το αγωνιστικό σκέλος πέρασε φυσικά σε δεύτερη μοίρα αφού όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο ήταν παρόντες σε μια ιστορική στιγμή, στην βράβευση του Νίκου Γκάλη που είδε την φανέλα του της Εθνικής με το νούμερο «4» να υψώνεται στον ουρανό του γηπέδου που φέρει το όνομά του.

Στο πρώτο παιχνίδι που έλαβε χώρα στη Λιουμπλιάνα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 98-91.

Μπορεί ο Νίκος Γκάλης να ρώτησε τον Δημήτρη Ιτούδη αν θα τον βάλει να παίξει, με τον κόουτς της Εθνικής να απαντάει πως αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ευλογία στην ζωή του, όμως έπρεπε να πορευτεί με το ρόστερ του που τον έβγαλε για ακόμη μία φορά ασπροπρόσωπο!

Το ματς

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο και στις δύο πλευρές του παρκέ με τον Ντίνο Μήτογλου να έχει σκοράρει τους 7 από τους 16 πόντους της Εθνικής για το 16-9. Ο Λούκα Ντόνσιτς ήταν αυτός που προσπαθούσε να κάνει τα πάντα για την Σλοβενία, όμως η Ελλάδα με πρωτοστάτη της τον Τόμας Γουόκαπ δεν άφηνε περιθώρια και πέρασε μπροστά άνετα με double score 23-10. Οι Σλοβένοι με τον σταρ τους στον πάγκο μάζεψαν την διαφορά και την έφτασαν στους δύο πόντους (27-25).

Ο κόουτς Σέκουλιτς επανέφερε τον Ντόνσιτς, που μετρούσε 15 πόντους μέχρι εκείνη την στιγμή, στο παρκέ και αυτός οδήγησε την παρέα του στο να πάρει το προβάδισμα με back to back τρίποντα κόντρα στη ροή του αγώνα (30-31). Ο κόσμος ήταν ο μεγάλος «σύμμαχος» της Εθνικής ομάδας που την ώθησε να περάσει και πάλι μπροστά στο 51-44.

Μετά την ανάπαυλα, η Σλοβενία αγωνίστηκε χωρίς τον Λούκα Ντόνσιτς που αντιμετώπιζε ενοχλήσεις κλείνοντας την βραδιά με 18 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν «ακίνδυνοι» κατά τη διάρκεια του β’ μέρους και με δύο σερί τρίποντα του πρώτου σκόρερ Μιχάλη Λούντζη που μετρούσε 17 πόντους, η «επίσημη αγαπημένη» έφτασε στο +20 (68-48).

Δυστυχώς και ο φόργουορντ των Νάγκετς, Βλάτκο Τσάντσαρ, αποχώρησε τραυματίας πριν τη λήξη του αγώνα, αφού μετά από το εντυπωσιακό του κάρφωμα προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και η Ελλάδα βγήκε νικήτρια και από το δεύτερο φιλικό απέναντι στην Σλοβενία σε αυτή την αξέχαστη βραδιά.


Τα δεκάλεπτα
: 27-25, 51-44, 72-58,88-77

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0