Καρώ Σημαία

F1 Μαϊάμι: Πρώτος και καλύτερος ο Φερστάπεν στον αγώνα Σπριντ! (video)

F1 Μαϊάμι: Πρώτος και καλύτερος ο Φερστάπεν στον αγώνα Σπριντ! (video)

«Πύρρειος νίκη» για τον Φερστάπεν και τη Red Bull στο Μαϊάμι, παρά το γεγονός πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Σπριντ αντιμετώπισαν δυσκολίες από τη Scuderia Ferrari και τον Λεκλέρ!

Ο Αγώνας Σπριντ του Γκραν Πρι Μαϊάμι ολοκληρώθηκε με μεγάλη, αλλά οριακή νίκη του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull. Βέβαια η νίκη αυτή μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρκ που τερμάτισε στη δεύτερη θέση δεν άφησε τον Ολλανδό σε «χλωρό» κλαρί. Ο Μεξικάνος, Σέρχιο Πέρεζ «έκοψε» το νήμα τρίτος, με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Κάρλος Σάινθ να έπονται στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα.

 


Στον πρώτο γύρο του αγώνα, οι Αλόνσο και Χάμιλτον ενεπλάκησαν σε «καραμπόλα» με αρκετά ακόμη μονοθέσια με τα μονοθέσια των Λανς Στρολ και Λάντο Νόρις να αποσύρονται από την κούρσα, αναγκάζοντας σε παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας.


Τεταμένη στιγμή, καθώς ο Ισπανός πιλότος κατηγόρησε τον Χάμιλτον «πως οδηγεί σαν ταύρος». Στα του Σπριντ, ο Φερστάπεν εξακολουθούσε ακάθεκτος να οδηγεί την κούρσα, έχοντας ωστόσο ακριβώς πίσω του (σε απόσταση μικρότερη του ενός δευτερολέπτου), σε απόσταση αναπνοής τον Μονεγάσκο της Scuderia Ferrari. Πίσω από τα προπορευόμενα οχήματα, ακολουθούσαν οι Πέρεζ, Ρικιάρντο, Σάινθ και Πιάστρι που έδιναν «ομηρικές μάχες" με αρκετά προσπεράσματα εκατέρωθεν.

Ο Φερστάπεν κράτησε έως το τέλος τη πρώτη θέση, μην προσφέροντας δικαιώματα στον Λεκλέρ και αποφεύγοντας τα λάθη και αναδείχθηκε νικητής του Σπριντ για να επεκτείνει την κυριαρχία του τη φετινή χρονιά και να διευρύνει τη διαφορά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας και ομόσταβλό του, Σέρχιο Πέρεζ από τους 25 στους 27 βαθμούς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0