Καρώ Σημαία

Τότο Βολφ για Χάμιλτον: «Δε με εξέπληξε, η Ferrari είναι το όνειρο κάθε οδηγού»

Τότο Βολφ για Χάμιλτον: «Δε με εξέπληξε, η Ferrari είναι το όνειρο κάθε οδηγού»
Ο Τότο Βολφ μίλησε με ψυχραμία για τη συμφωνία του Λιούις Χάμιλτον με την Ferrari, τονίζοντας πως δεν του προκάλεσε καμία έκπληξη, καθώς κάθε οδηγός ονειρεύεται να φορέσει τα κόκκινα της Scuderia.
Πριν από λίγες μέρες, ο Λιούις Χάμιλτον προκάλεσε... σεισμό στον κόσμο της Formula 1, αφού συμφώνησε με τη Ferrari και από το 2025 θα ενταχθεί στο δυναμικό της.

Ο Τότο Βολφ είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκε ο Βρετανός οδηγός, στην ιστορική θητεία του στη Mercedes.

Ο Αυστριακός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, μίλησε ξανά για το θέμα του Χάμιλτον στη βρετανική εφημερίδα Telegraph:

«Κάθε οδηγός αγώνων ονειρεύεται να φορέσει την κόκκινη φόρμα μέσα στο κόκκινο αυτοκίνητο. Το είχαμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι αυτό θα ήταν συναρπαστικό για εκείνον να το έκανε μία μέρα. Όμως, στην πορεία των ετών φτάναμε στο συμπέρασμα πως το να τελείωνε όλη του την αγωνιστική πορεία εδώ θα ήταν κάτι για το οποίο θα μπορούσε κανείς να είναι υπερήφανος. Ποτέ, ωστόσο, δεν αγνόησα το ενδεχόμενο μιας αλλαγής. Είτε για τη Ferrari, είτε για κάποια άλλη ομάδα. Έτσι είναι τα πράγματα. Για την ακρίβεια, δεν με εξέπληξε καθόλου. Ίσως μόνο η στιγμή, αλλά μπορώ να το καταλάβω».

Όσον αφορά τις συνθήκες της συνεργασίας με τον 39χρονο θρύυλο για τη φετινή χρονιά, ο Τότο Βολφ εγγυήθηκε σοβαρότητα και επαγγελματισμό, αλλά και δίκαιη αντιμετώπιση του Χάμιλτον σε σχέση με τον teammate του, Τζορτζ Ράσελ:

«Νομίζω πως αυτό που ανέκαθεν προσπαθούσα να κάνω ως διευθυντής της ομάδας, όπως και όλοι μας στη Mercedes, είναι να είμαστε δίκαιοι και να έχουμε διαφάνεια. Τίποτα δεν θα αλλάξει από αυτή την άποψη το 2024. Το οφείλουμε στις αρχές μας και στην αγωνιστική μας φιλοσοφία, και θα το σεβαστούμε. Είμαι βέβαιος ότι και οι οδηγοί θα το σεβαστούν».

Τέλος, για το πώς αισθάνεται που ο Χάμιλτον θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, έχοντας συμφωνήσει με άλλη ομάδα, ανέφερε:

«Σε σχέση με την πρόοδο της [τεχνολογικής] εξέλιξης, πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε. Οι κανονισμοί μένουν λίγο-πολύ οι ίδιοι.

Σε σχέση με το [αυτοκίνητο του] 2025 θα εξετάσουμε αργότερα φέτος τι συμβαίνει από την άποψη των τεχνικών πληροφοριών, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ούτε λίγο. Υπάρχουν μηχανικοί που μας αφήνουν και πάνε σε άλλες ομάδες, και η περίοδος αποχής είναι πολλές φορές μικρή, ακόμα και έξι μηνών.

Οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία για την ακεραιότητα του Λιούις, για το αν θα μοιραστεί πληροφορίες. Από την άποψη αυτή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η φετινή θα είναι μια επιτυχημένη σεζόν και για τους δύο οδηγούς, μια επιτυχημένη σεζόν για τη Mercedes, και όλοι μας θα δώσουμε το καλύτερό μας για να το πετύχουμε».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0