Καρώ Σημαία

Μπιάνκα Μπουσταμάντε: Η πρώτη γυναίκα οδηγός της Μακλάρεν υπόσχεται να αλλάξει τη Formula 1!

Μπιάνκα Μπουσταμάντε: Η πρώτη γυναίκα οδηγός της Μακλάρεν υπόσχεται να αλλάξει τη Formula 1!

Η Μπιάνκα Μπουσταμάντε γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ακαδημία της Μακλάρεν, με την Βρετανική ομάδα να δίνει το σύνθημα για μια μεγάλη αλλαγή στον χώρο της Formula 1.  

Η Μακλάρεν γράφει ιστορία, ή τουλάχιστον κάνει την αρχή στο να αλλάξουν πολλά πράγματα στον κόσμο της Formula 1, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ανδροκρατούμενος. Η Βρετανική ομάδα παρουσίασε την πρώτη γυναίκα οδηγό που λαμβάνει μέρος στο «Development Programme» το οποίο έχει ιδρύσει.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που παρέχει σε νεαρούς οδηγούς την ευκαιρία να ανελιχθούν στον χώρο με τη σωστή καθοδήγηση και τη απαραίτητη βοήθεια. Ο πιο γνωστός και επιτυχημένος συμμετέχοντας αυτού του προγράμματος είναι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον.

Τη φετινή χρονιά, η ομάδα του Ζακ Μπράουν επέλεξε την 18χρονη Μπιάνκα Μπουσταμάντε από τις Φιλιππίνες, η οποία βρίσκεται στην ακαδημία της Formula 1 και αγωνίζεται με την PREMA Racing. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της είναι δύο νίκες και δύο βάθρα.

Από το νέο έτος, η ίδια θα εκπροσωπεί τη Μακλάρεν, δηλώνοντας πως αυτή η ευκαιρία υπερβαίνει οτιδήποτε είχε ονειρευτεί όταν ξεκινούσε την πορεία της στα καρτ των Φιλιππίνων.

Η ακαδημία της διοργάνωσης ήταν ένα μεγάλο βήμα στο να δοθούν οι ευκαιρίες σε γυναίκες οδηγούς να διεκδικήσουν μια θέση στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Μακλάρεν, όμως, κάνει πράξη όσα οι νεαρές οδηγοί ζητούν εδώ και χρόνια.   

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0