Καρώ Σημαία

H Andretti είναι πολύ κοντά στο να γίνει η 11η ομάδα της Formula 1!

H Andretti είναι πολύ κοντά στο να γίνει η 11η ομάδα της Formula 1!

Το αίτημα της Andretti εγκρίθηκε και αφού πέρασε και την τρίτη φάση της διαδικασίας αναμένεται μόνο η οριστικοποίηση της εισόδου της στην Formula1 από τη FIA.

H FIA έδωσε το «πράσινο φως» στην Andretti μετά από μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων και πολλούς ελέγχους με την τελική έγκριση να αναμένεται για να οριστικοποιηθεί η είσοδός της στο Grand Prix.

Η αμερικάνικη ομάδα ήταν η μόνη που έλαβε την έγκριση της Ομοσπονδίας, όμως πρέπει ακόμα να καταλήξει σε συμφωνία με τη FOM, δηλαδή το φορέα διαχείρισης των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, που έχουν δοθεί στην αμερικανική Liberty Media.

Αυτό είναι και το τροχοπέδη της ομάδας, καθώς οι άλλες δέκα ομάδες της F1 δεν επιθυμούν να μοιραστούν τα έσοδα που τους αναλογούν από την πώληση των τηλεοπτικών και άλλων δικαιωμάτων του σπορ.

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ μπιν Σουλαγέμ, τόνισε ότι η διαδικασία εξέτασης της αίτησης της Andretti ήταν εξαιρετικά λεπτομερής,  γι’ αυτό και καθυστέρησε η οριστική απόφαση της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας, η αμερικανική ομάδα ενδέχεται να κινηθεί νομικά.

«Η FIA είναι υποχρεωμένη να εγκρίνει αιτήσεις που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές της Αίτησης Ενδιαφέροντος και τηρήσαμε αυτή τη διαδικασία αποφασίζοντας ότι το αίτημα της Andretti Formula Racing LLC θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Λαμβάνοντας αυτή την απόφαση η FIA ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. σχετικά με τη συμμετοχή στους αγώνες αυτοκινήτου και την εξέλιξη», είπε ο Μπεν Σουλαγέμ.

Στην συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Στέφανο Ντομενικάλι ξεκαθάρισε ότι κάθε νέα ομάδα θα πρέπει να φέρνει προστιθέμενη αξία στο πρωτάθλημα: «Όπως λέμε πάντα, πρέπει να διασφαλίσουμε πως η απόφαση θα είναι καλή για τη δουλειά. Αυτό είναι το καθήκον της FIA και το δικό μας. Οπότε αυτή είναι μια άλλη απόφαση που θα λάβουμε μέσα στους προσεχείς δύο μήνες», τόνισε ο Ιταλός.

Η Andretti που συνεργάστηκε με την Cadillac δέχθηκε με χαρά τα νέα από τη FIA, γράφοντας πως «εκτιμούμε τις αυστηρές, διαφανείς και ολοκληρωμένες διαδικασίες ελέγχου της FIA και είμαστε ενθουσιασμένοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούμε σε ένα τόσο ιστορικό πρωτάθλημα κύρους».

Από τη διαδικασία εξέτασης της FIA μόνο τέσσερις ομάδες κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση εκτός από την Andretti, οι οποίες και απορρίφθηκαν στην συνέχεια. Ήταν οι Rodin Carlin, Hitech και της ασιατικής Lkysunz.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0