Καρώ Σημαία

Τα 5+1 πράγματα από το Grand Prix της Ιαπωνίας: Η Μακλάρεν… ξανάνιωσε και η Red Bull υπερασπίστηκε το «στέμμα» της

Τα 5+1 πράγματα από το Grand Prix της Ιαπωνίας: Η Μακλάρεν… ξανάνιωσε και η Red Bull υπερασπίστηκε το «στέμμα» της

Γεμάτο θέαμα ήταν το Grand Prix της Ιαπωνίας με τον Μαξ Φερστάπεν να επιστρέφει στο κορυφαίο σκαλί του podium και την Red Bull να παίρνει ξανά το «χρυσό μετάλλιο» των κατασκευαστών. Μεγάλη έκπληξη οι πολύ γρήγορες Μακλάρεν με τους νεαρούς οδηγούς τους να διεκδικούν πλέον τις κορυφαίες θέσεις.

Σχετικά Άρθρα
Το BN Sports σας παρουσιάζει τα 5+1 πράγματα που ξεχώρισαν από τον αγώνα της Ιαπωνίας, στην πίστα της Σουζούκα.


CHAMPIONS! ?@redbullracing make it back-to-back constructors’ titles!#F1 #JapaneseGP pic.twitter.com/mL8kEpdLNZ

— Formula 1 (@F1) September 24, 2023


1) Ο Πέρεζ κάνει ένα βήμα μπροστά και δύο… πίσω

Ο αγώνας στην Ιαπωνία δεν ήταν μόνο κακός για τον Πέρεζ, ήταν καταστροφικός.

Ο Μεξικανός όχι μόνο δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παρά έκανε μία σειρά από λάθη που κόστισαν πολύ στην ομάδα και στον ίδιο. Όλα αυτά συνέβησαν μία πολύ καθοριστική για αυτόν περίοδο, καθώς η θέση του στη Red Bull «τρίζει».

Τα λάθη που ο Πέρεζ έκανε, θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο σε έναν rookie, με τον ίδιο τον Κρίστιαν Χόρνερ να δηλώνει μετά τον αγώνα πως το μοναδικό θετικό από την εμφάνιση του οδηγού του, ήταν το ότι δεν θα «κουβαλάει» κάποια ποινή στο επόμενο Grand Prix.

 

2) Πρώτο διπλό podium για τις Μακλάρεν, μέσα στο 2023

Ο τρόπος με τον οποίον ξεκίνησε η φετινή σεζόν ήταν κάθε άλλο παρά ιδανικός για τις Μακλάρεν. Το μονοθέσιό τους χρειαζόταν επειγόντως αλλαγές ώστε να μπορέσουν οι Νόρις κι Πιάστρι να διεκδικήσουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Ζακ Μπράουν το είπε και το έκανε! Οι δυο οδηγοί του έκαναν το 2-3 στο βάθρο της Ιαπωνίας για πρώτη φορά μετά το 2021, όταν οι Ρικιάρντο και Νόρις είχαν τερματίσει πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα στη Μόντσα.

Το πόσο έχει ανέβει η απόδοση του team είναι εμφανές αν αναλογιστεί κανείς πως ο Βρετανός πιλότος τους έχει βγει δεύτερος για τέταρτη φορά στους τέσσερις τελευταίους αγώνες.    

 

3) Ο Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε στις νίκες

Μπορεί ο προηγούμενος αγώνας στη Σιγκαπούρη να μην είχε πάει κατ’ευχήν για καμία από τις δυο Red Bull, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής όμως ξέρει πως να επιστρέφει στις νίκες.

Αυτό το πέτυχε με εμφατικό τρόπο στην πίστα της Σουζούκα, καθώς δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν να τον απειλήσει και τελικά τερμάτισε πρώτος καταρρίπτοντας ακόμα ένα ρεκόρ.

Ήταν η 13η φορά που ο Φερστάπεν κέρδισε έχοντας ξεκινήσει από την pole position, ξεπερνώντας τον Μίχαελ Σουμάχερ που ήταν ο κάτοχος έως τώρα.    


4) Ο Λεκλέρ έχει… κολλήσει στο Ρ4

Η Φεράρι πανηγύρισε την πρώτη φετινή της νίκη χάρις τον Κάρλος Σάινθ που είδε πρώτος την καρώ σημαία στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Ο Σαρλ Λεκλέρ έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες τη φετινή σεζόν, ωστόσο όχι μόνο δεν έχει κερδίσει για τους «τιφόζι» αλλά μένει τις περισσότερες φορές μία ανάσα εκτός βάθρου.

Η τέταρτη θέση του Μονεγάσκου την Σουζούκα, ήταν η τρίτη συνεχής στους τελευταίους αγώνες.

 

5) Ο άπειρος Λίαμ Λόσον κρατάει τα προσχήματα και με το παραπάνω

Ο Λόσον έπεσε κατευθείαν στα βαθιά όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο μετά τον τραυματισμό του Αυστραλού.

Στους πρώτους αγώνες όπως ήταν αναμενόμενο δυσκολεύτηκε, το highlight της μέχρι τώρα πορείας του στη Formula 1, ωστόσο παραμένει το ότι άφησε τον Φερστάπεν εκτός Q3 στην πίστα της Σιγκαπούρης.

Ο 21χρονος Νεοζηλανδός έχει κάνει τα πάντα για να αποδείξει πως του αξίζει να αγωνίζεται στην F1 έχοντας μάλιστα καταφέρει να τερματίσει ακόμα και στην 9η θέση.

Η Αlpha Tauri θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά έχοντας τον ως τρίτο της οδηγό.


6) Όσκαρ Πιάστρι: Η μεγάλη αποκάλυψη

Ο 22χρονος Αυστραλός  πανηγύρισε το πρώτο του podium με την Μακλάρεν έχοντας μάλιστα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση της σχάρας εκκίνησης.

Είναι ο πρώτος οδηγός, μετά τον Στρολ το 2017, που καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν στη διοργάνωση.

Ο Πιάστρι απέσπασε τον τίτλο του οδηγού της ημέρας δικαίως, ύστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση και έχοντας αντέξει στην πίεση των πολύ εμπειρότερων Ράσελ και Λεκλέρ.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0