Καρώ Σημαία

Formula 1, Ιαπωνία: Με Φερστάπεν νικητή, back-to-back πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Red Bull! (video)

Formula 1, Ιαπωνία: Με Φερστάπεν νικητή, back-to-back πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Red Bull! (video)

Γλυκόπικρη νίκη της Red Bull στην πίστα της Σουζούκα με τον Φερστάπεν να κυριαρχεί σε έναν καταστροφικό για τον Πέρεζ αγώνα. Σαρώνουν στα τελευταία Grand Prix οι δύο Μακλάρεν, που κατάφεραν με υπερπροσπάθεια να συμπληρώσουν το podium της Ιαπωνίας με Νόρις και Πιάστρι στο Ρ2 και 3 αντίστοιχα.


Ο  Φερστάπεν ήταν γρηγορότερος όλων στην εκκίνηση με τον Λάντο Νόρις να ακολουθεί έχοντας κερδίσει μία θέση. Πολύ κακό το ξεκίνημα του Σέρχιο Πέρεζ ο οποίος προκάλεσε ζημιά στην μπροστινή αεροτομή του έχοντας συγκρουστεί με τον Χάμιλτον στην αρχή του αγώνα.

Και ο Βρετανός είχε χτυπήσει ελάχιστα το μονοθέσιό του. Την ίδια ώρα και ο Μπότας παρουσιάζε πρόβλημα μετά από την επαφή που είχε με τον Σάρτζεντ. Ο Αμερικανός δέχθηκε ποινή για το συμβάν.

Η κακή ημέρα του Πέρεζ συνεχιζόταν καθώς ο Μεξικανός δέχθηκε τιμωρία πέντε δευτερολέπτων για παραβίαση των κανόνων του αυτοκινήτου ασφαλείας, ενώ αμέσως μετά την επανέναρξη του αγώνα, χτύπησε τον Μάγκνουσεν και καταστρέφοντας ολοσχερώς την Χαας του Δανού.

Ο Φερστάπεν αύξανε τη διαφορά του από τον Νόρις με τη δεύτερη Red Bull να βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση. Ο Πέρεζ τελικά εγκατέλειψε στον 14ο γύρο αλλά ακόμα και αυτό το έκανε με επεισοδιακό τρόπο καθώς παρεμπόδισε τον Βρετανό οδηγό της Μακλάρεν στερώντας του πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Η Φεράρι βρήκε την ευκαιρία να ανέβει στις πρώτες θέσεις μετά το περιστατικό μεταξύ Νόρις και Πέρεζ, και το έκανε με τον Σάινθ να περνάει πρώτος όταν ο Ολλανδός οδηγός των «ταύρων» βρισκόταν στα pits.

Οι ανακατατάξεις στο Ρ1 συνεχίστηκαν με τον Ράσελ να οδηγεί προς στιγμήν τον αγώνα, όμως ένα λάθος του έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να ανακτήσει το πορβάδισμά του.  

Στον 17ο γύρο ο Στρολ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ακόμα μία κατώτερη των προσδοκιών εμφάνιση σε μία κακή χρονιά για τον Καναδό.  

Οι δύο Μακλάρεν βρίσκονταν στις θέσεις 2 και 3 όταν ο Νόρις έλαβε οδηγίες από την ομάδα του και άφησε τον Πιάστρι να περάσει καθώς είχε καλύτερο ρυθμό και εκείνη τη στιγμή καλούνταν να αμυνθεί απέναντι στον Λεκλέρ που είχε μειώσει τη διαφορά στα 4 δευτερόλεπτα.

Οι αποχωρήσεις συνεχίστηκαν με τις δύο Γουίλιαμς να εγκαταλείπουν τον αγώνα. Ο αριθμός των οδηγών που είχαν μείνει στην πίστα είχε πέσει στους 15.

Ο Λεκλέρ παρέμενε 4ος αλλά η διαφορά του από τους Σάινθ και Χάμιλτον είχε πλέον μειωθεί πολύ. Ο Μονεγάσκος μπήκε στα pits αλλά στην έξοδό του βρήκε τον Πίαστρι να προπορεύεται έχοντας κάνει ένα πολύ καλό stop βάζοντας την σκληρή γόμα.

Η Red Bull ετοιμαζόταν να στείλει στον Πέρεζ ξανά στην πίστα ώστε να εκτίσει την ποινή των πέντε δευτερολέπτων που του είχε επιβληθεί και να μην την «κουβαλάει» σε επόμενο αγώνα.  

Ο Πιάστρι διεκδικούσε την τρίτη θέση  και είχε μειώσει τη διαφορά του από τον Ράσελ στο δευτερόλεπτο. Ο Αυστραλός που έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα κατάφερε να περάσει και να βρεθεί σε θέση βάθρου με τις δύο Μακλάρεν να ακολουθούν τον προπορευόμενο Φερστάπεν.

Τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Ράσελ έχασε την τέταρτη θέση από τον Λεκλέρ και παραχώρησε τη δική του στον Χάμιλτον ύστερα από εντολή της ομάδας του. Η μάχη για το Ρ5 έληξε με νικητή τον Σάινθ.

Απόλυτη η κυριαρχία του Φερστάπεν ο οποίος δεν απειλήθηκε καθόλου κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για ακόμα ένα Grand Prix η μεγάλη έκπληξη ήταν οι δύο εξαιρετικά βελτιωμένες Μακλάρεν που άντεξαν την πίεση ενός απαιτητικού αγώνα και συμπλήρωσαν τις θέσεις 2 και 3 του podium.

H Red Bull είναι και επίσημα πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές και μένει να δούμε εάν στους επόμενους αγώνες ο Ολλανδός οδηγός της θα καταφέρει να αναδειχθεί ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0