Καρώ Σημαία

Formula 1, Σίλβερστοουν: «Παρθενική» νίκη Φερστάπεν στο Βρετανικό Grand Prix - Αγγλική... υπόθεση το βάθρο!

Formula 1, Σίλβερστοουν: «Παρθενική» νίκη Φερστάπεν στο Βρετανικό Grand Prix - Αγγλική... υπόθεση το βάθρο!
Μεγάλος νικητής για ακόμα μία φορά ο Μαξ Φερστάπεν που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην θρυλική πίστα του Σίλβερστοουν. Πρόσωπο της ημέρας, ο Λάντο Νόρις που τερμάτισε δεύτερος στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα ενώ στην τρίτη θέση ο Χάμιλτον που αν και δεν ξεκίνησε καλά, εξασφάλισε μία θέση στο podium της Μεγάλης Βρετανίας.  


Φοβερή εκκίνηση για τον τοπικό ήρωα, Λάντο Νόρις, ο οποίος μετά το σήμα ξεκίνησε πολύ καλά προσπερνώντας τον Μαξ Φερστάπεν που βρισκόταν στην pole position.

 Αποθέωση για τον νεαρό Βρετανό από τις εξέδρες του Σίλβερστόουν την ώρα που και ο ομόσταβλός του, Όσκαρ Πιάστρι, κόντραρε στα ίσα τον Ολλανδό για τη δεύτερη θέση.

Στον πέμπτο γύρο ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε σε ζώνη DRS και πέρασε το Νόρις ο οποίος παρέμενε κολλημένος στη Red Bull του Φερστάπεν.

Την ίδια ώρα μάχη για την τέταρτη θέση μεταξύ Ράσελ και Λεκλέρ με τον οδηγό της Μερσέντες να διαμαρτύρεται για αντικανονική άμυνα του Μονεγάσκου.

Ο Εστεμπάν Οκόν στον 10ο γύρο εγκατέλειψε λόγω βλάβης στον κινητήρα του ενώ το ενδεχόμενο βροχής στην πίστα του Σίλβερστοουν όλο και αυξανόταν.

Στον γύρο 16 η βροχή είχε πλέον ξεκινήσει και οι στρατηγικές των ομάδων άρχισαν να προσαρμόζονται στις ακρικές συνθήκες. Ο Τζορτζ Ράσελ επιχειρούσε να προσπεράσει τη Φεράρι του Λεκλέρ για να μπει στην αρχική τετράδα, ενώ ο Πέρεζ που είχε ξεκινήσει από τις τελευταίες θέσεις τον αγώνα σταδιακά είχε ανέβει ένατος. 

Ο Όσκαρ Πιάστρι αύξανε τη διαφορά του από τον Βρετανό οδηγό της Μερσέντες, που τον καταδίωκε, στα πέντε δευτερόλεπτα αλλά ο Αυστραλός αμυνόταν καλά και δεν του επέτρεψε να τον προσπεράσει.

Ο Λεκλέρ παρέμενε καθηλωμένος στις μεσαίες θέσεις και εξαιτίας των ήδη φθαρμένων ελαστικών του έχανε πολύτιμο ρυθμό ενώ βρισκόταν 11ος. 

Ο Ράσελ εισήλθε στα pits αλλά το stop του ήταν καταστροφικό καθώς ο Βρετανός έχασε πολύτιμο χρόνο και βγήκε πίσω από τον Μονεγάσκο οδηγό της Φεράρι.

Στον 32ο γύρο ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος αλλά δεν μπορούσε να ρίξει τη διαφορά του από τον συμπατριώτη του, Νόρις, κάτω από τα 12 δευτερόλεπτα. 

Στον 34ο είχαμε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς το μονοθέσιο του Κέβιν Μάγκνουσεν άρπαξε φωτιά και σταμάτησε εκτός πίστας! Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά και οι οδηγοί πραγματοποίησαν τα υπόλοιπα pit stops τους εκμεταλλευόμενοι την κίτρινη σημαία. 

Μεγαλος κερδισμένος από το συμβάν, ο Λιούις Χάμιλτον που ανέβηκε στην 3η θέση ενώ ο Φερστάπεν σταδιακά μεγάλωνε τη διαφορά του από τον δεύτερο, Λάντο Νόρις

Το αυτοκίνητο ασφαλείας παρέμενε στην πίστα καθώς το μονοθέσιο του Δανού οδηγού της Haas δεν είχε απομακρυνθεί ακόμα από την πίστα. 

Μόλις ο αγώνας ξεκίνησε ξανά, ο Βρετανός οδηγός της Μερσέντες επιτέθηκε στο Νόρις διεκδικώντας τη δεύτερη θέση αλλά ο δεύτερος δεν του επέτρεπε να περάσει και κατέβαλλε τεράστια προσπάθεια για να παραμείνει στο Ρ2. Ο Χάμιλτον βρέθηκε σε ζώνη DRS αλλά ούτε τότε κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του.

Μία ανάσα πριν το τέλος, ο Πέρεθ είχε ανέβει 6ος περνώντας τον Αλόνσο ενώ οι Ράσελ και Νόρις δέχονταν προειδοποιήσεις για παραβίαση των ορίων της πίστας. 

Δύο γύροι για το τέλος του αγώνα και ο Φερστάπεν δεν είχε αντίπαλο ενω ο Νόρις και Χάμιλτον τερμάτιζαν στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου αντίστοιχα βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της πίστας του Σίλβερστοουν.  

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0