Καρώ Σημαία

Ο Ντέιμον Χιλ καλεί τη FIA να... αναθεωρήσει μετά το δυστύχημα στο Σπα!

Ο Ντέιμον Χιλ καλεί τη FIA να... αναθεωρήσει μετά το δυστύχημα στο Σπα!
Στους παράγοντες και τους λόγους που στοίχισαν τη ζωή στο 18χρονο Ντιλάνο Φαν Χολ καλεί τη FIA να σταθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1996, Ντέιμον Χιλ.
Εβδομάδα πένθους για τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το νήμα της ζωής του 18χρονου Νταλίνο Φαν Χοπ να κόβεται απότομα το περασμένο Σάββατο (1/7) στην πίστα του Σπα, μετά τον εμβολισμό του μονοθεσίου του λόγω χαμηλής ορατότητας ελέω βροχής.

Το τραγικό συμβάν επανέφερε τις συζητήσεις περί αναθεώρησης κάποιων καταστάσεων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία με τον πάλαι ποτέ παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Γουίλιαμς, Ντέιμον Χιλ να καλεί τη FIA να λάβει άμεσα δράση.

Πιο αναλυτικά ο Βρετανός είπε:
«Σε κάθε μεγάλη ευθεία, όταν βρέχει τόσο έντονα, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Αυτές οι συνθήκες είναι που συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό, έχουν ως αποτέλεσμα να μην βλέπεις μπροστά σου. Χτυπήθηκε όπως ο Αντουάν Ουμπέρ ενώ ήταν σταματημένος στην πίστα. Ήταν μια τρομακτική σύγκρουση. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε στο βρεγμένο μέχρι να γίνουν πολύ ανθεκτικά τα μονοθέσια ώστε να μπορούν οι οδηγοί να επιβιώσουν. Η FIA πρέπει να κοιτάξει όλους τους παράγοντες. Θέλουμε να βλέπουμε αγώνες στη βροχή για το θέαμα που προσφέρουν, όμως αυτό επιφέρει ένα τεράστιο ρίσκο να συμβεί κάτι τραγικό».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0