Καρώ Σημαία

WRC: Αλλαγή στη βάση του Μόντε Κάρλο ζητούν οι οδηγοί!

WRC: Αλλαγή στη βάση του Μόντε Κάρλο ζητούν οι οδηγοί!
Οι οδηγοί της Toyota, Οζιέ, Ροβανπέρα και Έβανς τάσσονται υπέρ της επιστροφής του Rally Μόντε Κάρλο προς τα βόρεια του πριγκιπάτου.
Το φετινό Rally Μόντε Κάρλο είχε ως βάση το Μονακό, με τις ειδικές διαδρομές να είναι πιο νότια και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου χιόνι ή και πάγος, κάτι που είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο νικητής του αγώνα, Σεμπατιάν Οζιέ, στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο ο αγώνας να μεταφερθεί πιο κοντά στις Άλπεις για να εξαλειφθεί το φετινό πρόβλημα.

«Πέρσι ήταν το ίδιο αν αφαιρέσεις την Sisteron που δυστυχώς ακυρώθηκε. Αν κάνεις το rally κυρίως στα νότια όπως γίνεται από πέρσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει αυτό,» δήλωσε ο Γάλλος.

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι εδώ και εμείς ξεκινάμε από χαμηλό υψόμετρο στις ειδικές, πάντα θα έχεις καθαρή άσφαλτο και ίσως λίγο χιόνι στην κορυφή. Δεν θέλω να πω το Gap επειδή είμαι από το Gap, υπάρχουν κι άλλα μέρη εκεί.Άκουσα ότι υπάρχει μία πιθανότητα να επιστρέψει, νομίζω ότι απλά θα προσφέρει στον αγώνα – θα επαναφέρει τις επιλογές ελαστικών και θα κάνει τον αγώνα πιο ενδιαφέρων σε όμορφες ειδικές διαδρομές. Εδώ είχαμε έναν ωραίο ασφάλτινο αγώνα σε ωραίες ειδικές. Την πρώτη ημέρα πίεζα και προσπαθούσα να φτιάξω μία διαφορά, την δεύτερη ημέρα προσπαθούσα να διασφαλίσω την θέση μου χωρίς ρίσκα από τις μπούκες – έχοντας στο μυαλό μου αυτό που συνέβη πέρσι.Ήξερα ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα αλλά δεν ήθελα να πάρω ρίσκα,» πρόσθεσε ο Οζιέ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0