Καρώ Σημαία

Formula 1: ΑΠΙΘΑΝΗ ανατροπή και pole position για τον Κέβιν Μάγκνουσεν! - Η πρώτη στην ιστορία της Haas (video)

Formula 1: ΑΠΙΘΑΝΗ ανατροπή και pole position για τον Κέβιν Μάγκνουσεν! - Η πρώτη στην ιστορία της Haas (video)

H Βραζιλία μας έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στο παρελθόν και η πίστα του Ιντερλάγος αποφάσισε να μας χαρίσει άλλη μία ιδιαίτερη στιγμή. Ο άστατος καιρός έφερε ανατροπές και ο Κέβιν Μάγκνουσεν, το απόλυτο αουτσάιντερ κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο αθλητισμός είναι γεμάτος ανατροπές και μαγικές στιγμές. Μία τέτοια ζήσαμε στις κατατακτήριες δοκιμές του 21ου αγώνα της σεζόν στη Βραζιλία. Ο πιο απρόσμενος poleman της σεζόν είναι ο Κέβιν Μάγκνουσεν που κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον καιρό και να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο 104ο grand prix του, ενώ αυτή ήταν και η πρώτη pole position στην ιστορία της Haas.

H βροχή που έπεσε πριν την έναρξη της διαδικασίας έφερε τους πιλότους με ενδιάμεσα ελαστικά στην πίστα, αλλά από τα μισά του Q1 έκαναν την εμφάνισή τους τα σλικ. Ο Γκασλί αποδείχθηκε ο πιο τολμηρός και δικαιώθηκε ενώ ο Μπότας που καθυστέρησε να το αποφασίσει, έμεινε τελικά εκτός μαζί με τον teammate του, Ζου.

Η ψιχάλα στο τέλος του Q1 δεν επηρέασε τη δεύτερη περίοδο. Όλη εξελίχθηκε με τη μαλακή γόμα και δεν είχαμε τη μεγάλη έκπληξη. Ο Ρικιάρντο για ακόμη μία φορά έμεινε εκτός και τη θέση του στη δεκάδα κέρδισε ο Κέβιν Μάγκνουσεν που ένιωθε άνετα σε αυτές τις συνθήκες, αν και ο teammate του, Μικ Σουμάχερ είχε αποκλειστεί από το Q1.

Ο ουρανός είχε βαρύνει και ήταν θέμα λεπτών το πότε θα δυναμώσει η βροχή. Όλοι πήγαιναν για μία προσπάθεια στο Q3 ελπίζοντας να μην πέσει περισσότερο νερό. Στη Ferrari είχαν διαφορετική εκτίμηση για τον Λεκλέρ αφού τον έβγαλαν με ενδιάμεσα, σε μία επιλογή που έμοιαζε εκ των προτέρων να είναι προβληματική.

Η βροχή έκανε τη χάρη στον Μάγκνουσεν ο οποίος στάθηκε πρώτος στο τέλος του Pit lane. Ο γύρος του ήταν όσο καλύτερος γινόταν και είδε το όνομά του στην κορυφή των χρόνων. Ο Φερστάπεν ήταν δεύτερος και ο Ράσελ τρίτος, ενώ όπως αναμενόταν ο Λεκλέρ δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων και έτσι μπήκε στα pits. Η βροχή δυνάμωνε αλλά και πάλι φαινόταν να υπάρχει περιθώριο να ολοκληρώσουν και δεύτερο γρήγορο γύρο. Η έξοδος του Ράσελ οδήγησε σε κόκκινη σημαία και αυτό ήταν το δεύτερο καθοριστικό σημείο.

Με 8 λεπτά να μένουν στο χρονόμετρο και τη βροχή να δυναμώνει κανείς δεν θα μπορούσε να βελτιώσει χρόνο. Ο Μάγκνουσεν μέτραγε αντίστροφα τα δευτερόλεπτα για να ζήσει τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Το πέσιμο της καρώ σημαίας έφερε ξέφρενους πανηγυρισμούς στο γκαράζ της Haas που για πρώτη φορά κέρδισε σε κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Δανός θα εκκινήσει από την πρώτη θέση το sprint race του Σαββάτου και ελπίζει να μπορέσει να υπερασπιστεί την pole position και να εκκινήσει από την πρώτη θέση και τον αγώνα της Κυριακής.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Σάινθ άλλαξε κινητήρα και θα εκτίσει 5 θέσεις ποινής στο grid της Κυριακής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0