Καρώ Σημαία

Formula 1: Οριακή μάχη με νικητή τον Φερστάπεν στις κατατακτήριες της Suzuka!

Formula 1: Οριακή μάχη με νικητή τον Φερστάπεν στις κατατακτήριες της Suzuka!

Οι στεγνές συνθήκες στην Ιαπωνία μας προσέφεραν μία πολύ κλειστή μάχη με τον Φερστάπεν να πανηγυρίζει την 18η pole position της καριέρας του και τον Λεκλέρ να μένει δεύτερος για 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Από κοντά και ο Σάινθ σε απόσταση 57 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ολλανδό. Έμειναν στην επίπληξη οι αγωνοδίκες για το γεγονός ότι έκλεισε άθελά του, τον Λάντο Νόρις, ο Φερστάπεν και κράτησε την pole position.

Σε αντίθεση με τα όσα είδαμε την Παρασκευή, η πίστα της Suzuka ήταν στεγνή το Σάββατο και έτσι οι τα σλικ ελαστικά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην πρώην περίοδο δεν υπήρξε μεγάλη έκπληξη αν και η Mercedes σπατάλησε αρκετό χρόνο χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα που δεν της έδινε ανταγωνιστικούς χρόνους.

Ο Γκασλί ταλαιπωρήθηκε από τα φρένα της Alpha Tauri και αποκλείστηκε από την πρώτη περίοδο, λίγη ώρα μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του με την Alpine για το 2023. Εκτός έμειναν και οι Στρολ, Μάγκνουσεν, Άλμπον, Λατίφι.

Στη δεύτερη περίοδο οι Ferrari και οι Red Bull βγήκαν με τη χρησιμοποιημένη γόμα του Q1 και οι 3 από τους 4 πιλότους κατάφεραν να κάνουν χρόνο που τους έφερε στη δεκάδα. Ο Πέρες υποχρεώθηκε να ξαναβγεί με φρέσκο σετ, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο Q2.

Μεγάλη μάχη δόθηκε με τον Φέτελ και τον Ρικιάρντο. Ο Γερμανός κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη δεκάδα ενώ ο πιλότος της McLaren, για ακόμη μία φορά φέτος, αποκλείστηκε. Μπότας, Τσουνόντα, Ζου και Σουμάχερ ήταν οι άλλοι 4 που έμειναν εκτός.

Στο Q3 είδαμε σπουδαία μάχη μεταξύ Φερστάπεν, Λεκλέρ και Σάινθ. Ο Ολλανδός ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα με την πρώτη του προσπάθεια στην 3η περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και όπως αποδείχθηκε αυτό ήταν το κομβικό σημείο. Ο Λεκλέρ άγγιξε την pole position αλλά του έλειψαν μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου ενώ 57 χιλιοστά ήταν η απόσταση του Σάινθ.

Ο Φερστάπεν πήρε την 5η του φετινή pole position και κρατάει στα χέρια του τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Του αρκεί να νικήσει στον αγώνα της Κυριακής και από αύριο θα κρατάει στα χέρια του τον 2ο παγκόσμιο τίτλο του.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0