Καρώ Σημαία

Formula 1: Θα… χορτάσουμε αγώνες sprint το 2023! 

Formula 1: Θα… χορτάσουμε αγώνες sprint το 2023! 
Η Liberty Media δοκίμασε το 2021 το νέο format με τον αγώνα sprint του Σαββάτου να δίνει μία ευκαιρία στους πιλότους για βαθμούς αλλά και για την καλύτερη θέση στο grid της Κυριακής. Η δοκιμή έγινε σε 3 grand prix και ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση να αυξηθεί αυτός ο αριθμός. Κάτι τέτοιο δεν έγινε φέτος αλλά θα συμβεί το 2023 όταν θα το έχουμε σε 6 grand prix.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η FIA σε συνεργασία με τη Liberty Media προχώρησαν στην ανακοίνωση που αφορά τον αριθμό των αγώνων sprint της επόμενης σεζόν. Παρά τις αντιρρήσεις των ομάδων που διαμαρτύρονται για επιπλέον φθορά στα μονοθέσια, την επόμενη σεζόν τα 6 από τα 24 grand prix θα διεξαχθούν με το νέο format που πρωτοεμφανίστηκε το 2021.

Θυμίζουμε ότι οι κατατακτήριες δοκιμές μεταφέρονται την Παρασκευή και ορίζουν τη σειρά εκκίνησης στο sprint race του Σαββάτου. Από τα αποτελέσματα του οποίοι προκύπτει το grid της Κυριακής ενώ τη φετινή σεζόν υπήρχαν και σημαντικοί βαθμοί που μπορούσαν να κατακτηθούν αφού ο πρώτος μαζεύει 8 βαθμούς και όχι 3 όπως γινόταν το 2021. 

Η FIA αυτή τη διετία έκανε ουκ ολίγες δημοσκοπήσεις και η απήχηση που έχει το νέο format στο κοινό την έκαναν να προχωρήσει σε αύξησή τους για το 2023. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι πίστες που θα φιλοξενήσουν τους 6 αγώνες sprint.

Το 2021 το Σιλβερστόουν, η Μόντσα και το Ιντερλάγος ήταν οι τρεις πίστες στις οποίες έτρεξαν με το νέο format οι πιλότοι ενώ φέτος οι αντίστοιχες είναι οι: Ίμολα, Red Bull Ring και Ιντερλάγος.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0