Καρώ Σημαία

Formula 1: Στα… χιλιοστά πήρε εντός έδρας την pole position ο Φερστάπεν

Formula 1: Στα… χιλιοστά πήρε εντός έδρας την pole position ο Φερστάπεν

Όλα πάνε όπως τα θέλει ο Μαξ Φερστάπεν τη φετινή σεζόν. Μετά τα θέματα που είχε την Παρασκευή (3/9), ο Ολλανδός κατάφερε να… κλέψει στο τέλος την pole position από τον Σαρλ Λεκλέρ, κάνοντας γύρο 21 χιλιοστά ταχύτερα από τον Μονεγάσκο.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Τη 17η pole position της καριέρας του και 2η στο Ζάντφουρτ πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν, αποδεικνύοντας ότι τη φετινή σεζόν δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη του. Ο Ολλανδός γνώριζε ότι οι Ferrari είχαν το ρυθμό να τον απειλήσουν αλλά στο τέλος έκανε έναν εξαιρετικό γύρο που ήταν αρκετός για να τον φέρει στην πρώτη θέση.

Στην πρώτη περίοδο είχαμε μεγάλη μάχη για την πεντάδα που θα έμενε εκτός. Τελικά 5 ομάδες είδαν ένα μονοθέσιό τους να αποκλείεται αφού Μπότας, Ρικιάρντο, Μάγκνουσεν, Φέτελ και Λατίφι δεν κατάφεραν να βρεθούν στο Q2.

Στη δεύτερη πρωταγωνίστησε ο… ανεγκέφαλος από την εξέδρα που αποφάσισε να πετάξει ένα καπνογόνο εντός πίστας και να οδηγήσει τους αγωνοδίκες στο να διακόψουν προσωρινά τη διαδικασία. Η κίνηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τέλος του Q2 με τον Αλόνσο να μένει εκτός αν και φαινόταν ότι μπορούσε να βρεθεί στη δεκάδα.

Στο Q3 όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ Ferrari, Red Bull ενώ και η Mercedes ήταν πολύ κοντά στο ρυθμό των άλλων δύο. Στην πρώτη προσπάθεια ο Λεκλέρ πήρε τα ηνία αφήνοντας πίσω του τον Φερστάπεν όμως όλοι γνώριζαν ότι και οι δύο θα βελτίωναν στον τελευταίο γύρο τους.

Αυτό ακριβώς συνέβη. Ο Λεκλέρ έχασε λίγο χρόνο στο 2ο σέκτορ και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό αφού μπορεί να βελτίωσε όμως ο Φερστάπεν είχε την απάντηση και για 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου πήρε τη δεύτερη σερί pole position στον εντός έδρας αγώνα του. Ο Σάινθ έμεινε τρίτος ενώ οι Mercedes δεν μπόρεσαν να μπουν στη διεκδίκηση ενός καλύτερου πλασαρίσματος, αφού ο Πέρες είχε έξοδο στο γρήγορο γύρο του με αποτέλεσμα να βγει κίτρινη σημαία.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0