Καρώ Σημαία

Formula 1: Ferrari ημίχρονο… Φερστάπεν τελικό στις ελεύθερες του Σπα

Formula 1: Ferrari ημίχρονο… Φερστάπεν τελικό στις ελεύθερες του Σπα

Η Ferrari ήταν αυτή που κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών και λόγω καιρού, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν είχε την απάντηση στη δεύτερη. Οι πολλές ποινές που έχουν οι πιλότοι θα ανακατέψει αρκετά την κατάσταση στον αγώνα της Κυριακής.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η Formula 1 επέστρεψε μετά την καλοκαιρινή της διακοπή με τις ομάδες να κάνουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις στα υβριδικά κομμάτια των κινητήριων μονάδων τους και αυτές τις οδήγησαν σε ποινές στο grid της Κυριακής.

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι την ώρα που ο Κέβιν Μάγκνουσεν εγκατέλειψε το μονοθέσιο του το οποίο δεν μπορούσε να μεταφερθεί λόγω προβλήματος στο ERS που υποχρέωσε τους μηχανικούς της HAAS να πάνε με ειδικά γάντια για να αποφύγουν θέματα με τον ηλεκτρισμό.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η βροχή στο τέλος της διαδικασίας που άφησε αρκετούς πιλότους χωρίς γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα. Οι δύο Ferrari ήταν οι ταχύτερες αλλά ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ένας από τους πιλότους που δεν βγήκαν στο τέλος της διαδικασίας.

Tα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου

Στη δεύτερη περίοδο αν και η πρόβλεψη έκανε λόγο για βροχή σε όλη τη διάρκεια, τελικά έβρεξε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν γρήγορες προσπάθειες και με τη μαλακή γόμα, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι μακράν ο ταχύτερος.

Ο Ολλανδός που έχει διαφορά ασφαλείας 80 βαθμών από τον Λεκλέρ, ήταν 862 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Μονεγάσκο ενώ τρίτος ήραν ο Λάντο Νόρις. Και οι τρεις πάντως έχουν ποινές για τον αγώνα της Κυριακής ιοπότε οι Στρολ, Σάινθ, Χάμιλτον που ακολούθησαν έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης περιόδου

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο στις 17.00 ενώ ο αγώνας την Κυριακή στις 16.00.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0