Καρώ Σημαία

Formula 1: Παρθενική pole position για τον Σάινθ στο βρεγμένο Σίλβερστοουν

Formula 1: Παρθενική pole position για τον Σάινθ στο βρεγμένο Σίλβερστοουν

Ο Κάρλος Σάινθ πανηγύρισε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μία διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών που ήταν γεμάτη ανατροπές. Δεύτερος θα εκκινήσει ο Φερστάπεν και τρίτος ο Λεκλέρ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του βρέθηκε στη δεκάδα ο Λατίφι.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

150 αγώνες περίμενε ο Κάρλος Σάινθ για να βρεθεί στην πρώτη θέση των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Ισπανός της Ferrari αποδείχθηκε ο ψυχραιμότερος όλων την κρίσιμη ώρα και στο νήμα πήρε την pole position από τον Μαξ Φερστάπεν.

Από την αρχή των κατατακτήριων δοκιμών η βροχή άλλαξε τα δεδομένα αφού άπαντες χρειάστηκε να κάνουν συνεχόμενους γύρους με τα ενδιάμεσα ελαστικά μέχρι να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν τον καλύτερο γύρο τους. Στο Q1 δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις, αφού οι 2 Aston Martin, οι 2 Haas και ο Άλμπον έμειναν εκτός. Ο Λατίφι κατάφερε στο τέλος της διαδικασίας να πάρει το εισιτήριο για τη 15αδα.

Στο Q2 οι καλύτερες συνθήκες ήταν στην αρχή αφού στο τελευταίο πεντάλεπτο άρχισε να βρέχει και πάλι. Όσοι είχαν καταφέρει  μέχρι τότε να βρεθούν στη δεκάδα, πήραν και τα εισιτήρια για το Q3. Ο Λατίφι τα κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του ενώ εκτός έμεινε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο τελικός των κατατακτήριων είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η ένταση της βροχής κόπασε και έτσι γύρο με το γύρο οι χρόνοι έπεφταν. Φερστάπεν και Λεκλέρ έκαναν διαρκώς τους ταχύτερους γύρους και φαινόταν ότι μέχρι το φινάλε θα διεκδικήσουν οι δυο τους την pole position.

Κι όμως στο τέλος ο Σάινθ ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει τον καλύτερο γύρο και για 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου άφησε πίσω του τον Φερστάπεν. Ο Ισπανός φάνηκε έκπληκτος από το ότι πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του την pole position αφού δεν ένιωσε ότι ο γύρος του ήταν αλάνθαστος. Ο Σάινθ είναι ο 104ος διαφορετικός poleman στην ιστορία του σπορ.


Τρίτος θα εκκινήσει ο Λεκλέρ ενώ δίπλα του θα βρεθεί ο Σέρχιο Πέρες. Ο αγώνας θα αρχίσει την Κυριακή στις 17.00 και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV και την ERT.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0