Καρώ Σημαία

Formula 1: Στην πρώτη περίοδο… νίκησε η βροχή και στη δεύτερη ο Κάρλος Σάινθ!

Formula 1: Στην πρώτη περίοδο… νίκησε η βροχή και στη δεύτερη ο Κάρλος Σάινθ!

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκεται στο ιστορικό Σίλβερστοουν και η εικόνα των ελεύθερων δοκιμών προμηνύει έναν άκρως ανταγωνιστικό αγώνα. Τέσσερις διαφορετικές ομάδες βρίσκονται σε απόσταση 2 δεκάτων του δευτερολέπτου, με τη Ferrari να είναι ταχύτερη σε ρυθμό κατατακτήριων δοκιμών.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν ήταν, ουσιαστικά, ως μη γενόμενη. Η βροχή που έπεσε σε όλη τη διάρκεια, ελαχιστοποίησε τη δράση στην πίστα και χαρακτηριστικό ήταν ότι μόλις 10 πιλότοι ολοκλήρωσαν μία χρονομετρημένη προσπάθεια.

Ταχύτερος ήταν ο Βάλτερι Μπότας ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε 1 λεπτό πριν το τέλος, λόγω της εξόδου που είχε ο Λανς Στρολ.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου:

Στη δεύτερη περίοδο, ο ηλιόλουστος καιρός έδωσε την ευκαιρία σε όλους να έχουν ένα γεμάτο εξηντάλεπτο. Η μαλακή γόμα απέδειξε ότι δεν θα μας απασχολήσει στον αγώνα αλλά θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Κάρλος Σάινθ αποδείχθηκε ο ταχύτερος όλων όμως η… είδηση είναι η εικόνα της Mercedes και της McLaren. Και οι δύο ομάδες έφεραν σημαντικά πακέτα αναβαθμίσεων και η εικόνα τους ήταν άκρως ανταγωνιστική.

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο και έμοιαζε να νιώθει πιο άνετα από ποτέ τη φετινή σεζόν, μέσα στο μονοθέσιό του ενώ ο Νόρις ήταν μπροστά και από τις δύο Red Bull.

Απρόοπτα δεν υπήρχαν ενώ αν κάτι ανησυχεί τους πιλότους είναι το πέρασμα από την 9η στροφή που δημιούργησε θέματα στο πάτωμα και του Χάμιλτον αλλά και του Ρικιάρντο. Η μάχη των κατατακτήριων θα αρχίσει το Σάββατο στις 17.00 και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV και την ERT.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης περιόδου:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0