Καρώ Σημαία

Formula 1: «Πάρτι» στη βροχή για τον Φερστάπεν – Δεύτερος ο εκπληκτικός Αλόνσο

Formula 1: «Πάρτι» στη βροχή για τον Φερστάπεν – Δεύτερος ο εκπληκτικός Αλόνσο

Η βροχή στο Μόντρεαλ μας χάρισε εξαιρετικές κατατακτήριες δοκιμές. Ο Μαξ Φερστάπεν δεν είχε αντίπαλο, αφού ο Λεκλέρ πρέπει να εκτίσει την ποινή για την αλλαγή κινητήρα, ενώ ο Σάινθ έκανε λάθος στον τελευταίο του γρήγορο γύρο και πήρε την 15η pole position της καριέρας του. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, αφού κατάφερε με την Alpine να τερματίσει στη 2η θέση.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Οι βρόχινες κατατακτήριες δοκιμές στο Μόντρεαλ αποζημίωσαν τον κόσμο που έμεινε για να τις παρακολουθήσει. Ο Μαξ Φερστάπεν φάνηκε από την πρώτη περίοδο ότι δύσκολα θα έχει αντίπαλο και τα πράγματα απλοποιήθηκαν γι αυτόν όταν ο Σέρχιο Πέρεζ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη 2η περίοδο και προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά. Ο Μεξικανός θα εκκινήσει 13ος και έχει ένα… βουνό να ανέβει για να μην χάσει έδαφος στη μάχη του τίτλου. Ακόμη δυσκολότερα είναι τα πράγματα για τον Σαρλ Λεκλέρ, που θα εκκινήσει 19ος, αφού η Ferrari προχώρησε σε αλλαγή κινητήρα μετά την εγκατάλειψη στο Μπακού.

Άλλες μεγάλες εκπλήξεις δεν υπήρχαν μέχρι την 3η περίοδο των κατατακτήριων. Ο Λάντο Νόρις έμεινε εκτός λόγω προβλήματος στην κινητήρια μονάδα του και έτσι η Haas είχε και τα δύο της μονοθέσια στην πρώτη δεκάδα.

Ο Φερστάπεν από την αρχή της διαδικασίας ήταν ταχύτερος όλων και φαινόταν ότι μόνο με δικό του λάθος θα έχανε την Pole position. Λάθος δεν έκανε και έτσι έφτασε στο φινάλε, την ώρα που ο Σάινθ στην προσπάθειά του να τον απειλήσει, γλίστρησε στην τελευταία στροφή της πίστας και έμεινε 7 δέκατα πίσω του.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός ήταν εκπληκτικός και μετά από 10 ολόκληρα χρόνια θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αφήνοντας τρίτο τον Σάινθ.

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν αυτός που θέλησε να ρισκάρει στο τέλος και την ώρα που όλοι έτρεχαν με ενδιάμεσα ελαστικά, βγήκε με σλικ στην πίστα. Η κίνηση αυτή δεν του βγήκε και έτσι έμεινε στην 8η θέση, ενώ ο Χάμιλτον τερμάτισε 4ος.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 21.00 και αναμένεται να είναι σε στεγνές συνθήκες.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στο Μόντρεαλ


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0