Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο θρίαμβος της Red Bull, η τραγωδία της Ferrari και 5+1 πράγματα που μάθαμε στο Μπακού (video)

Formula 1: Ο θρίαμβος της Red Bull, η τραγωδία της Ferrari και 5+1 πράγματα που μάθαμε στο Μπακού (video)

Ο 8ος αγώνας της σεζόν έφερε νέα δεδομένα στη μάχη του πρωταθλήματος αφού η Red Bull πήρε το απόλυτο των βαθμών την ώρα που η Ferrari πακέταρε πρόωρα τα πράγματά της για τον Καναδά μετά τη διπλή εγκατάλειψη. Ας δούμε τι κρατάμε από τα όσα έγιναν στο Μπακού.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Τρίτο 1-2 για τη Red Bull σε 8 αγώνες

Όταν αρχίζει μία σεζόν με δύο ομάδες να έχουν παρόμοιας δυναμικής μονοθέσια και μετά από 8 αγώνες η μία έχει καταφέρει να πάρει σε 3 περιπτώσεις το maximum των βαθμών, τότε κάτι καλό κάνει. Η Red Bull άφησε νωρίς πίσω της τα προβλήματα αξιοπιστίας και στους τελευταίους αγώνες… σαρώνει. Στο Μπακού αξιοποίησε για ακόμη μία φορά τα… δώρα της Ferrari και έκανε περίπατο. Ο Φερστάπεν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Αζερμπαϊτζάν και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία.

Η εξαιρετική εκκίνηση του Πέρεζ και η εντολή της Red Bull

Ο Σέρχιο Πέρεζ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η νίκη στο Μονακό σε συνδυασμό με την ανανέωση του συμβολαίου του, τον έχουν κάνει να πιστεύει περισσότερο στις ικανότητές του σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Η εκκίνησή του ήταν ιδανική και παρά το ότι η πρώτη στροφή στο Μπακού δεν δίνει πολλές δυνατότητες προσπεράσματος, ο ίδιος κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Λεκλέρ.

Ο Πέρεζ θα μπορούσε να πάρει δεύτερη σερί νίκη και να πληισάσει τον Φερστάπεν στην πρώτη θέση αλλά όπως αναλύσαμε και σε προηγούμενο άρθρο, έχει δρόμο ακόμη για να είναι σε θέση να απαιτεί το 50% - 50%. Σε κάθε περίπτωση αν διατηρήσει την ίδια απόδοση τότε θα μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Μετά τη γκάφα στρατηγικής ήρθε το πρόβλημα αξιοπιστίας

Η εξαιρετική απόδοση της Ferrari στην αρχή της σεζόν φαντάζει τόσο μακρινή αυτή τη στιγμή. Η Scuderia βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και η διαχείριση της κατάστασης θα κρίνει αν θα διεκδικήσει τον τίτλο ή αν από νωρίς θα σκέφτεται για ακόμη μία φορά, την επομένη σεζόν. Δεν είναι η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που είδαμε και τα δύο μονοθέσια μίας πρωτοκλασσάτης ομάδας να βγαίνουν εκτός μάχης λόγω προβλήματος, συνέβη και στη Red Bull αλλά αυτό έγινε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Η Ferrari δείχνει να κάνει βήματα προς τα πίσω και για να μην χάσει τη μάχη της εξέλιξης, χάνει πολύτιμους βαθμούς. Πλέον, απέχει 80 βαθμούς από τη Red Bull και αν από τον Καναδά δεν αρχίσει την αντεπίθεση τότε τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα.

Η υπερβολική απαίτηση του Νόρις και η σωστή αντίδραση της McLaren

Η McLaren σε ακόμη έναν αγώνα έδειξε να μην έχει το ρυθμό που όλοι περίμεναν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο στόχος της ήταν να είναι ξεκάθαρα η 3η ομάδα του grid αλλά δεν θα τα καταφέρει. Εκτός από το αδύναμο μονοθέσιο, έχει να αντιμετωπίσει και την κάκιστη απόδοση του Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός δεν ξέχασε να οδηγεί όμως τα αποτελέσματά του είναι τραγικά. Στο Μπακού επέλεξε διαφορετική στρατηγική από τον teammate του και αυτή δούλεψε αφού τον έφερε μπροστά από τον Νόρις. Ο νεαρός Βρετανός ζήτησε επιτακτικά να πάρει τη θέσει του teammate του, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος γι αυτή την αλλαγή. Η McLaren αντιμετώπισε ολόσωστα τις παράλογες απαιτήσεις του Νόρις και στήριξε τον Ρικιάρντο αφού ξέρει ότι η εύθραυστη ψηχολογία του Αυστραλού δεν θα άντεχε άλλο ένα… χτύπημα.

O καλύτερος φετινός αγώνας του Φέτελ

Μπορεί οι φήμες να θέλουν τον Φέτελ να έχει ήδη αποφασίσει να κρεμάσει τα γάντια του στο τέλος της χρονιάς, όμως η εικόνα του στην πίστα δεν τις επιβεβαιώνει. Ο Γερμανός 4 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει ένα μονοθέσιο που μπορεί να τον οδηγήσει σε επιτυχίες, όμως αυτό δεν τον πτοεί. Την ώρα που το teammate του δεν πλησιάσε ποτέ στην πρώτη δεκάδα, ο ίδιος κατάφερε να πανηγυρίσει τον καλύτερο τερματισμό της Aston Martin μέσα στο 2022. Η κίνησή του να γυρίσει το μονοθέσιο σε κλάσματα του δευτερολέπτου και να επιστρέψει σωστά στην πίστα ήταν ένα από τα highlight της ημέρας.

Η υπερπροσπάθεια του Χάμιλτον και η ασφάλεια των πιλότων

Τα νέα μονοθέσια έχουν φέρει στη ζωή των πιλότων ένα τεράστιο θέμα που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Οι αναπηδήσεις στην ευθεία είναι το βασικό πρόβλημα που υπάρχει από την αρχή της σεζόν και στην περίπτωση της Mercedes τα πράγματα είναι χειρότερα από τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Λιούις Χάμιλτον οδήγησε με πόνους στη μέση και η εικόνα του να μην μπορεί να βγει από το μονοθέσιό του ήταν σοκαριστική. Αν αναλογιστούμε ότι η Formula 1 θα ζήσει με τους συγκεκριμένους κανονισμούς μέχρι το 2025, θα πρέπει άμεσα να βρει τρόπο να λύσει το συγκεκριμένο θέμα γιατί οι πιλότοι είναι εκεί για να οδηγούν στο όριο, όχι να βασανίζονται κατά τη διάρκεια των αγώνων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0