Καρώ Σημαία

Formula 1: Περίπατος για τις Red Bull στο Μπακού – «Καταστροφή» για τις Ferrari με διπλή εγκατάλειψη

Formula 1: Περίπατος για τις Red Bull στο Μπακού – «Καταστροφή» για τις Ferrari με διπλή εγκατάλειψη

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε μία από τις ευκολότερες νίκες στην καριέρα του και εκτόξευσε τη διαφορά του από τον Λεκλέρ στους 34 βαθμούς αφού ο Μονεγάσκος εγκατέλειψε λόγω σπασμένου κινητήρα. Τρίτο φετινό βάθρο για τον Ράσελ που συνεχίζει να είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει τερματίσει στους βαθμούς σε όλους τους αγώνες.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο αγώνας στο Μπακού αποδείχθηκε καταστροφικός για τη Ferrari αφού είδε και τα δύο της μονοθέσια να εγκαταλείπουν τη μάχη κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο η Red Bull, κάνοντας το 3ο 1-2 της φετινής σεζόν.

Η εκκίνηση του αγώνα έφερε τον Σέρχιο Πέρεζ μπροστά από τον Poleman Σαρλ Λεκλέρ, με τον Μεξικανό να δείχνει από την αρχή ότι έχει το ρυθμό να φτάσει μέχρι και τη νίκη. Στον αντίποδα ο Σάινθ δεν έδειχνε σε θέση να απειλήσει τον Φερστάπεν και η εικόνα του αγώνα ευνοούσε ξεκάθαρα τις Red Bull.

Ο Φερστάπεν πίεζε τον Λεκλέρ αλλά ο πιλότος της Ferrari άντεχε. Όλα άλλαξαν στον 9ο γύρο όταν ο Σάινθ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανολογικού προβλήματος (πιθανότατα στο κιβώτιο). Η Scuderia παρά το… σοκ, λειτούργησε σωστά και τράβηξε τον Λεκλέρ στα Pits, ενώ η Red Bull κράτησε και τα δύο της μονοθέσια στην πίστα.

Η σωστή στρατηγική της Ferrari έδωσε και πάλι την πρωτοπορία στον Λεκλέρ αφού μετά τα Pit stops των Red Bull, ο Μονεγάσκος βρέθηκε στην πρώτη θέση. Πριν από την αλλαγή ελαστικών η αυστριακή ομάδα προχώρησε και πάλι σε αλλαγή θέσης των πιλότων της. Ο Πέρεζ φρέναρε και επέτρεψε στον Φερστάπεν να τον περάσει μετά από εντολή της ομάδας.

Η τραγωδία για τη Ferrari ολοκληρώθηκε στον 20ο γύρο όταν ο κινητήρας του Λεκλέρ… παρέδωσε πνεύμα, αφήνοντας τις 2 Red Bull μόνες τους να κάνουν περίπατο στο Μπακού. Από εκεί και μετά το μόνο ενδιαφέρον για τις πρώτες δύο θέσεις ήταν το ποιος από τους 2 θα έκανε ταχύτερο γύρο. Τελικά ο Πέρεζ πήρε τον εξτρά βαθμό και οι αυστριακοί μάζεψαν 44 βαθμούς ανεβάζοντας τη διαφορά από τη Ferrari στους 80!

Η Mercedes υστερούσε και πάλι σε ρυθμό αλλά αυτό δεν πτόησε τον Τζορτζ Ράσελ που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για 3η φορά φέτος. Εξαιρετική και η στρατηγική του Χάμιλτον που πέρασε τον Γκασλί, τερματίζοντας 4ος παρά τους πόνους που είχε στην πλάτη λόγω των αναπηδήσεων του μονοθεσίου του.

Τα αποτελέσματα του αγώνα στο Μπακού:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0