Καρώ Σημαία

Ράσελ: «Θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο μεγάλο ατύχημα»

Ράσελ: «Θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο μεγάλο ατύχημα»

Τις αμφιβολίες τους για τους φετινούς κανόνες της Formula 1 σε συνδυασμό με τα μονοθέσια της Mercedes εξέφρασαν οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Με πόνους ξύπνησε ο Λιούις Χάμιλτον λόγω του φετινού μονοθεσίου της Mercedes. Ο επτά φορές πρωταθλητής και ο συμπαίκτης του Τζορτζ Ράσελ αναρωτήθηκαν εάν οι νέοι κανόνες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Η μετάβαση στο «ground effect» αυτή τη σεζόν είχε σκοπό να ενισχύσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των αυτοκινήτων. Ωστόσο, ορισμένες ομάδες έχουν δυσκολευτεί με αυτοκίνητα που αναπηδούν πάνω-κάτω με μεγάλη ταχύτητα.

«Ευχαριστώ τον Θεό που η Άντζελα μου έκανε φυσιοθεραπεία κάθε βράδυ και βελονισμό. Ξύπνησα με πολύ πόνο σήμερα το πρωί. Πιστεύω ότι μπορεί να τεθεί θέμα ασφάλειας, σίγουρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να το σταματήσουμε και δεν μπορούμε να έχουμε αυτό το πράγμα για τέσσερα χρόνια, οπότε νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουν πάνω σ’ αυτό», υπογράμμισε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Τζορτζ Ράσελ με τη σειρά του τόνισε πως ένα πιθανό ατύχημα, είναι θέμα χρόνου να συμβεί. «Είναι απλώς βάναυσο εκεί έξω, το να τραντάζεσαι έτσι και μετά βίας να μπορείς να δεις πού να φρενάρεις στο τέλος μιας ευθείας, επειδή αναπηδάμε τόσο πολύ», τόνισε αρχικά.

«Νομίζω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να δούμε ένα σημαντικό περιστατικό. Πολλοί από εμάς μετά βίας μπορούμε να κρατήσουμε ένα αυτοκίνητο σε ευθεία γραμμή», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η Mercedes ήταν αισιόδοξη για την πρόοδο αφού φαινόταν να μειώσει τη «φώκια» στο Grand Prix στην Ισπανία τον περασμένο μήνα, αλλά δυσκολεύτηκε με το ανώμαλο οδόστρωμα στον επόμενο αγώνα στο Μονακό. Η πίστα στο Μπακού είναι επίσης σε δημόσιους δρόμους, αλλά με τους αγώνες είναι σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από ό,τι στο Μονακό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0