Καρώ Σημαία

Formula 1: Ελεύθερος να φορά τα κοσμήματά του ο Χάμιλτον, λόγω της καθυστέρησης των μέτρων

Formula 1: Ελεύθερος να φορά τα κοσμήματά του ο Χάμιλτον, λόγω της καθυστέρησης των μέτρων

Ο Λιούις Χάμιλτον μπορεί να συνεχίσει να φοράει κοσμήματα καθώς η FIA αποφάσισε να καθυστερήσει την επιβολή των αυστηρών μέτρων που αναφέρονται στους κανονισμούς.

Οι οδηγοί έχουν απαγορευτεί να φορούν κοσμήματα όταν αγωνίζονται στη Formula 1 από το 2005, αλλά δεν ήταν κανόνας που εφάρμοσε η FIA μέχρι το Grand Prix της Αυστραλίας του 2022, όταν το διοικητικό όργανο αποφάσισε να λάβει αυστηρότερη στάση σε αυτό το συγκεκριμένο μέρος του εγχειρίδιο κανόνων. Μάλιστα στο άκουσμα του κανονισμού προκλήθηκε η άμεση αντίδραση από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος εμφανίστηκε σε συνέντευξη φορώντας υπερβολικά πολλά κοσμήματα.

Ο ίδιος όμως θα μπορεί να συνεχίσει να τα φορά δίχως να έχει κάποιον πάνω από το κεφάλι τους, καθώς η επιβολή αυτής της απαγόρευσης θα καθυστερήσει κι άλλο.

«Όταν μου είπαν για τα κοσμήματα, έλεγαν ότι η ασφάλεια είναι το παν», είπε ο Χάμιλτον. «Λοιπόν, τι συνέβη τα τελευταία 16 χρόνια; Φοράω κοσμήματα εδώ και 16 χρόνια. Άρα δεν υπήρχε θέμα ασφάλειας τότε;».

Στη συνέχεια ο Βρετανός πρωταθλητής τόνισε πως «νιώθω ότι είναι σχεδόν σαν ένα βήμα προς τα πίσω, αν σκεφτείς τα βήματα που κάνουμε ως άθλημα και τις πιο σημαντικές αιτίες στις οποίες πρέπει να επικεντρωθούμε. Νομίζω ότι έχουμε κάνει πραγματικά μεγάλα βήματα ως άθλημα. Αυτό είναι τόσο μικρό πράγμα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0