Καρώ Σημαία

Formula 1: Στην κορυφή της βαθμολογίας ο Φερστάπεν – «Καταστροφή» για τον Λεκλέρ που εγκατέλειψε λόγω κινητήρα

Formula 1: Στην κορυφή της βαθμολογίας ο Φερστάπεν – «Καταστροφή» για τον Λεκλέρ που εγκατέλειψε λόγω κινητήρα

Ένα εντελώς ανατρεπτικό grand prix παρακολουθήσαμε στη Βαρκελώνη με τον Μαξ Φερστάπεν να πανηγυρίζει για 4η φορά τη φετινή σεζόν και να παίρνει το προβάδισμα στη βαθμολογία των οδηγών. Ο Λεκλέρ εγκατέλειψε, ο Σάινθ έκανε λάθος στην αρχή του αγώνα που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει βάθρο, ενώ η Mercedes έδειξε ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης με τον Ράσελ να τερματίζει τρίτος και τον Χάμιλτον πέμπτο.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ένας ακόμη εντυπωσιακός αγώνας διεξήχθη στη Βαρκελώνη. Ο Μαξ Φερστάπεν όποτε τερματίζει τη φετινή σεζόν, πανηγυρίζει και νίκη. Αυτή δεν ήρθε εύκολα και χρειάστηκαν να γίνουν ουκ ολίγα πράγματα για να φτάσει ο Ολλανδός στην 24η νίκη της καριέρας του.


Η εκκίνηση δεν έκρυβε δράματα για τους Λεκλέρ και Φερστάπεν που διατήρησαν τις δύο πρώτες θέσεις. Αντίθετα ο Σάινθ είχε κακή αντίδραση και είδε τους Ράσελ και Πέρες να τον προσπερνούν. Πιο πίσω ο Χάμιλτον είχε μάχη με τον Μάγκνουσεν και η επαφή των δύο τους έφερε στα pit και στις τελευταίες θέσεις. Ο Βρετανός της Mercedes ήταν απογοητευμένος και ζήτησε από την ομάδα να εγκαταλείψει για να προστατεύσει τον κινητήρα του. Αυτό δεν έγινε αφού η γερμανική ομάδα πίστευε ότι μπορούσε να πάρει βαθμούς και αποδείχθηκε 100% σωστή.

Την ώρα που ο Λεκλέρ έδειχνε άνετος στην πρώτη θέση, ο Σάινθ προσέθεσε ένα ακόμη λάθος στη φετινή κακή σεζόν που κάνει. Ο Ισπανός βρέθηκε εκτός δεκάδας και ουσιαστικά έχασε τις όποιες ελπίδες είχε να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Λίγο αργότερα το ίδιο λάθος έκανε και ο Φερστάπεν και αυτό ήταν το πρώτο σοβαρό λάθος της σεζόν για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο οδηγός της Red Bull έπεσε στην 4η θέση με τον Ράσελ και τον Πέρες να τον προσπερνούν.

Η αυστριακή ομάδα έδωσε εντολή στον Πέρες να αφήσει τον Φερστάπεν να περάσει για να διεκδικήσει τη 2η θέση από τον Ράσελ αλλά το πρόβλημα στο DRS του Ολλανδού δεν του επέτρεψε να κάνει το προσπέρασμα. Η αντίδραση της Red Bull ήταν εξαιρετική. Άλλαξε στρατηγική και τράβηξε νωρίτερα στα pits τον Παγκόσμιο πρωταθλητή. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κινηθεί τρομερά γρήγορα με το μαλακή γόμα και να βρεθεί σε λίγους γύρους σε θέση να απειλήσει τον Ράσελ.

Την ώρα που ο Φερστάπεν έβλεπε να χάνει τις πιθανότητες για νίκη ήρθε το… δράμα για τον Λεκλέρ και τη Ferrari. Ο Μονεγάσκος ήταν άνετα στην πρώτη θέση και έχτιζε διαφορά εντός Pit stop από τον Ράσελ αλλά ο κινητήρας της Ferrari δεν άντεξε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που παρουσίασε πρόβλημα αξιοπιστίας η ιταλική ομάδα και έγινε σε κάκιστο σημείο. Η εγκατάλειψη αυτή άνοιξε το δρόμο στις Red Bull για να κάνουν το απόλυτο.

Η στρατηγική των τριών Pit stops ήταν αυτή που λειτούργησε για τους περισσότερους. Ο Ράσελ μπήκε στα Pits όταν έφτασε πίσω του ο Φερστάπεν. Ο Ολλανδός διαχειρίστηκε εξαιρετικά τη μαλακή γόμα και όταν ήρθε η ώρα για τη δική του αλλαγή ελαστικών βγήκε μπροστά από τον πιλότο της Mercedes και πίσω από τον Σέρχιο Πέρες.

Η Red Bull έδωσε νέα εντολή στον Μεξικανό να δώσει τη θέση του στον Φερστάπεν. Ο Πέρες το χαρακτήρισε άδικο αλλά υπάκουσε και έτσι ο Ολλανδός πανηγύρισε την 24η νίκη της καριέρας του.

Ο Ράσελ ανέβηκε για 2η φορά φέτος στο βάθρο ενώ ο Χάμιλτον που έκανε εκπληκτικό αγώνα πέρασε και τον Σάινθ και ετοιμαζόταν να τερματίσει 4ος. Το πρόβλημα στο μοτέρ της Mercedes τον υποχρέωσε να κόψει ρυθμό και έτσι ο Σάινθ κατάφερε να τον περάσει και να πάρει τους 12 βαθμούς της 4ης θέσης που δεν ήταν αρκετοί για να κρατήσουν τη Ferrari στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα στο grand prix της Βαρκελώνης:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0