Καρώ Σημαία

Formula 1: Έπιασε… 13άρι ο Λεκλέρ στις κατατακτήριες δοκιμές της Βαρκελώνης

Formula 1: Έπιασε… 13άρι ο Λεκλέρ στις κατατακτήριες δοκιμές της Βαρκελώνης

Ο Σαρλ Λεκλέρ αγχώθηκε λόγω  του τετ α κε στην αρχή της 3ης περιόδου των κατατακτήριων αλλά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πανηγύρισε την 4η pole position της φετινής σεζόν και 13η της καριέρας του. Δεύτερος έμεινε ο Φερστάπεν με πρόβλημα στο DRS στον τελευταίο γρήγορο γύρο του ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο τοπικός… ήρωας, Κάρλος Σάινθ.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Οι κατατακτήριες δοκιμές του 6ου grand prix της σεζόν εξελίχθηκαν σε ακόμη μία μονομαχία Λεκλέρ και Φερστάπεν. Ο Μονεγάσκος επικράτησε και πάλι αν και έβαλε δύσκολα στον εαυτό του κάνοντας λάθος στον πρώτο γρήγορο γύρο του Q3. Θέμα είχε και ο Φερστάπεν που προσπαθούσε να απειλήσει τον πιλότο της Ferrari αλλά η δυσλειτουργία του DRS τον άφησε στη 2η θέση.

Από την αρχή των κατατακτήριων δοκιμών η Ferrari έδειξε ότι νιώθει άνετα στη συγκεκριμένη πίστα και ο Λεκλέρ έκανε διαχείριση ελαστικών. Ήταν ο μόνος που κράτησε ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι θα επιλέξει να εκκινήσει με αυτό τον αγώνα της Κυριακής.

Η Mercedes επιβεβαίωσε και στις κατατακτήριες τη βελτίωσή της με τον Ράσελ να ξεπερνάει τον Πέρες και να τερματίζει στην 4η θέση. Ο Χάμιλτον ηττήθηκε για 3η φορά φέτος από τον teammate του και θα εκκινήσει από την έκτη θέση.

Η McLaren είδε για πρώτη φορά τον Ρικιάρντο να επικρατεί του Λάντο Νόρις, την ώρα που Μπότας και Μάγκνουσεν βρέθηκαν και πάλι στην πρώτη δεκάδα. Απογοητευμένος από την παρουσία του στον εντός έδρας αγώνα του είναι ο Φερνάντο Αλόνσο που έμπλεξε στην κίνηση στην πρώτη περίοδο και έμεινε 17ος.

Ο αγώνας θα αρχίσει την Κυριακή στις 16.00 και θα μεταδοθεί από την COSMOTE TV και την ERT.

H πρώτη δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών της Βαρκελώνης:


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0