Καρώ Σημαία

Formula 1: Λεκλέρ επί δύο στις ελεύθερες δοκιμές της Βαρκελώνης

Formula 1: Λεκλέρ επί δύο στις ελεύθερες δοκιμές της Βαρκελώνης

Το κομβικό τριήμερο στην Ισπανία άρχισε με ιδανικό τρόπο για τη Ferrari που είδε τον Λεκλέρ να επικρατεί και στις 2 περιόδους. Αισιόδοξα μηνύματα για τη Mercedes, με τους Ράσελ και Χάμιλτον να τερματίζουν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Οι πολλές αναβαθμίσεις όλων των ομάδων (εξαίρεση αποτελεί η Haas) δεν αποκλείεται να φέρει ανακατατάξεις στη δυναμική των μονοθεσίων. Για την ώρα η Ferrari έχει τον πρώτο λόγο με τον Λεκλέρ να επικρατεί και στις 2 περιπτώσεις.

Στην πρώτη περίοδο ο Μονεγάσκος είχε πίσω του τον teammate του, Κάρλος Σάινθ ενώ ο Φερστάπεν έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Η medium γόμα αποδεικνύεται και στην πράξη ότι θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα και όταν την τοποθέτησαν όλοι στα μονοθέσιά τους, οι διαφορές ήταν ελάχιστες. Από τα αξιοσημείωτα της πρώτης περιόδου η παρθενική παρουσία του Ντε Βρις στη Williams και του Εσθονού Βιπς με τη Red Bull

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών:

Στη 2η περίοδο όλοι θέλησαν να τσεκάρουν τη ζωή των ελαστικών και από την αρχή υπήρχε δράση στην πίστα. Άτυχοι ήταν ο Μπότας και ο Νόρις αφού ο πρώτος εγκατέλειψε με σπασμένο κινητήρα και ο δεύτερος με πρόβλημα στο πάτωμα της McLaren.

Στην κορυφή ο Λεκλέρ ήταν και πάλι ο ταχύτερος, βλέποντας τους Ράσελ και Χάμιλτον να ακολουθούν. Η Mercedes με τις αναβαθμίσεις δείχνει να έχει λύσει το πρόβλημα των αναπηδήσεων και να έχει βρει μέρος της απόδοσης που της έλειπε. Ο Φερστάπεν απείχε και πάλι 3 δέκατα από τον Λεκλέρ, κάτι που σημαίνει ότι ο Μονεγάσκος ξεκινάει το τριήμερο με το ρόλο του φαβορί για την pole position και τη νίκη στον αγώνα.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης περιόδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0