Καρώ Σημαία

Formula 1: «Παρέλαση» στη βρεγμένη Ίμολα για τον Φερστάπεν – Πλήρωσε το λάθος του ο Λεκλέρ

Formula 1: «Παρέλαση» στη βρεγμένη Ίμολα για τον Φερστάπεν – Πλήρωσε το λάθος του ο Λεκλέρ

Το grand prix στην Εμίλια Ρομάνια εξελίχθηκε σε απόλυτο θρίαμβο για τη Red Bull αφού συγκέντρωσε 58 από τους 59 διαθέσιμους βαθμούς. Ο Πέρες ολοκλήρωσε το ιδανικό διήμερο με τη δεύτερη θέση, την ώρα που ο Νόρις ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο. Ο Λεκλέρ έχασε την 3η θέση μετά από δικό του λάθος που τον έριξε στην έκτη θέση.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Οι προσδοκίες για τον αγώνα ανήμερα του Πάσχα ήταν μεγαλύτερες αφού η βρεγμένη Ίμολα έδινε υποσχέσεις για θέαμα. Η πίστα στέγνωσε αρκετά γρήγορα και παρά το ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να επιστρέψει η βροχή, αυτή δεν έκανε τη χάρη στο κοινό. Έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με… περίπατο των Red Bull που τα έκαναν όλα σωστά και μετά τη Μαλαισία του 2016, έκαναν και πάλι το 1-2.

Η εκκίνηση του αγώνα έφερε όλα τα μονοθέσια με ενδιάμεσα ελαστικά και τον Μαξ Φερστάπεν να διατηρεί χωρίς πρόβλημα την πρώτη θέση. Αντίθετα ο Λεκλέρ έκανε… εύκολη του ζωή του αντιπάλου του αφού η κακή εκκίνησή του τον έριξε στην 4η θέση πίσω από Πέρες και Νόρις. Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα για την άλλη Ferrari. Ο Σάινθ σε δεύτερο σερί αγώνα τέθηκε εκτός μάχη από τον πρώτο γύρο μετά από σύγκρουση που είχε με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Με το ενδεχόμενο της βροχής να υπάρχει, όλοι οι πιλότοι έμειναν μέχρι τον 18ο γύρο στην πίστα με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο Λεκλέρ πέρασε τον Νόρις και έμεινε κοντά στον Πέρες, θέλοντας να επιστρέψει στη δεύτερη θέση.

Το Pit stop όλων δεν άλλαξε τα δεδομένα στην κορυφή αφού ο Λεκλέρ γλίστρησε στην έξοδο του pit lane και είδε τον Νόρις να τον περνάει. Μπορεί στο τέλος του γύρου ο Μονεγάσκος να ήταν και πάλι τρίτος, όμως ο χρόνος που έχασε δεν του επέτρεψε να βρεθεί μπροστά από τον Πέρες.

Ο Τζορτζ Ράσελ μετά την εντυπωσιακή του εκκίνηση που τον έφερε στην πρώτη εξάδα, διαχειρίστηκε άψογα τα ελαστικά του και έφτασε μέχρι την 4η θέση που ήταν το καλύτερο που μπορούσε να περιμένει η Mercedes. Στον αντίποδα ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα για τον Χάμιλτον. Ο Βρετανός κόλλησε σε όλο τον αγώνα πίσω από τον Γκασλί αφού δεν μπόρεσε σε κανένα γύρο να έχει ο ίδιος drs και να μην έχει ο αντίπαλός του. Έτσι ο 7 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στην 13η θέση.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα ολοκληρωθούν χωρίς ανατροπές, ο Λεκλέρ έκανε δεύτερο pit stop, βάζοντας τη μαλακή γόμα. Ο Πέρες ακολούθησε ένα γύρο μετά και οι δυο τους έδωσαν μεγάλη μάχη. Ο Μεξικανός άντεξε, ενώ ο Μονεγάσκος πίεσε περισσότερο από όσο μπορούσε και ένα πάτημα πάνω στο κερμπ τον έφερε στα προστατευτικά ελαστικά. Η ζημιά δεν ήταν τεράστια στο μονοθέσιο και ο Λεκλέρ μπήκε στα Pits. Όταν βγήκε ήταν 9ος αλλά είχε τη δυνατότητα να κερδίσει θέσεις. Ανέβηκε μέχρι την 6η που σίγουρα δεν τον άφησε ικανοποιημένο αφού είδε τη διαφορά του να μειώνεται στη βαθμολογία των οδηγών.

Τα αποτελέσματα του αγώνα στην Ίμολα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0