Καρώ Σημαία

Formula 1: Το πρώτο sprint race της χρονιάς έρχεται το Πάσχα στην Ίμολα – Οι αλλαγές στο νέο format

Formula 1: Το πρώτο sprint race της χρονιάς έρχεται το Πάσχα στην Ίμολα – Οι αλλαγές στο νέο format

Η Formula 1 ταξιδεύει στην Ιταλία για τον 4ο αγώνα της σεζόν ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός αφού ο νικητής μπορεί να συλλέξει μέχρι και 34 βαθμούς!

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η Liberty Media δοκίμασε πέρυσι να αλλάξει τα αγωνιστικά τριήμερα και να δώσει ενδιαφέρον και στις τρεις ημέρες. Η δοκιμή, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης, αποδείχθηκε επιτυχημένη και έτσι θα το δούμε άλλες τρεις φορές τη φετινή σεζόν και μάλιστα με σημαντικές αλλαγές.

Μέχρι πέρυσι στο Sprint race του Σαββάτου μόνο οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας έπαιρναν βαθμούς (3 ο πρώτος, 2 ο δεύτερος, 1 ο τρίτος). Αυτό στην πραγματικότητα δεν άλλαζε ιδιαίτερα τις ισορροπίες και έτσι από φέτος οι βαθμοί που μοιράζονται είναι περισσότεροι. Οι πρώτοι 8 του sprint race θα πάρουν βαθμούς (8 ο πρώτοος, 7 ο δεύτερος κτλ) και όπως γίνεται αντιληπτό η σημασία των αποτελεσμάτων είναι μεγαλύτερη τη φετινή σεζόν.

Με τον Λεκλέρ και τη Ferrari να έχουν αρχίσει εντυπωσιακά τη σεζόν, δεν είναι απίθανο ο Μονεγάσκος να ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία. Αν καταφέρει να νικήσει και το Σάββατο και την Κυριακή θα συλλέξει 33 βαθμούς (μπορεί και 34 αν κάνει τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα) κάτι που θα του δώσει τεράστιο προβάδισμα στη βαθμολογία.

Η συγκεκριμένη αλλαγή δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα sprint race (τρία θα έχουμε και φέτος) ενώ άλλη μία διαφοροποίηση υπάρχει σε σχέση με την pole position. Πέρυσι τον άτυπο τίτλο του poleman τον είχε ο νικητής του αγώνα sprint, ενώ φέτος θα τον έχει ο νικητής των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής. Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι, αφού η εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής θα οριστεί και πάλι από την κατάταξη του sprint race.

Το πρόγραμμα του τριημέρου στην Ίμολα

Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου

14.30 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών

18.00 Κατατακτήριες δοκιμές

Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου

13.30 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών

17.30 Sprint race

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου
16:00 Αγώνας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0