Καρώ Σημαία

Formula 1: H απόλυτη κυριαρχία της Ferrari αλλάζει τα δεδομένα – 5+1 πράγματα που μάθαμε στο Άλμποερτ Παρκ (video)

Formula 1: H απόλυτη κυριαρχία της Ferrari αλλάζει τα δεδομένα – 5+1 πράγματα που μάθαμε στο Άλμποερτ Παρκ (video)

Τη φετινή σεζόν περιμέναμε να δούμε μία διαφορετική Ferrari αλλά η εικόνα της στη Μελβούρνη εντυπωσίασε τους πάντες. Ο Λεκλέρ έκανε…. περίπατο έχοντας και στους 58 γύρους του αγώνα τον καλύτερο ρυθμό και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του. Ας δούμε ποια πράγματα ξεχώρισαν στο Άλμπερτ Παρκ.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Εικόνα απόλυτης κυριαρχής για τη Ferrari

Μπορεί να είναι μόλις ο τρίτος αγώνας της σεζόν, όμως είναι δεδομένο ότι το πρότζεκτ της Ferrari πέτυχε. Η δύσκολη απόφαση να αφήσει μία ολόκληρη σεζόν με μοναδικό στόχο τη δημιουργία του μονοθεσίου του 2022, της έχει βγει στο 100%. Προφανώς και χρειάζεται να περιμένουμε γιατί και άλλες σεζόν η Scuderia άρχισε με 2 νίκες στους 3 πρώτους αγώνες (το 2018) αλλά έχασε τη μάχη της εξέλιξης. Το εντυπωσιακό στοιχείο δεν είναι οι 2 νίκες και η σημαντική διαφορά στη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών αλλά το γεγονός ότι ο Λεκλέρ ήταν ταχύτερος και στους 58 γύρους του αγώνα. Είτε είχε τη μέση γόμα, είτε τη σκληρή, ο Μονεγάσκος είχε διαφορά μισού δευτερολέπτου ανά γύρο από κάθε άλλον πιλότο.

Τα όνειρα της Ferrari γίνονται… εφιάλτες για τον Σάινθ

Στο κόκκινο στρατόπεδο δεν είναι όλοι ευτυχισμένοι από τα όσα έχουν ζήσει ως τώρα. Η Ferrari έχει σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία αλλά ο Σάινθ δεν μπορεί να χαρεί και είναι λογικό. Το Σσββατοκύριακο στο Άλμπερτ Παρκ ήταν καταστροφικό και όλα άρχισαν από το Σάββατο όταν η κόκκινη σημαία δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει έναν πολύ καλό γύρο. Η 9η θέση ήταν μεγάλο πρόβλημα για τον Ισπανό ο οποίος δεν διατήρησε την ψυχραιμία του και κόλλησε στην αμμοπαγίδα αφήνοντας τη Scuderia με ένα μονοθέσιο στον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Mercedes, με τη δεδομένη αδυναμία που έχει στην αρχή της σεζόν κατάφερε να συλλέξει περισσότερους βαθμούς από τη Ferrari. Κι αυτό οφείλεται στον Σάινθ. Αν ο Ισπανός δεν θέλει να είναι το ξεκάθαρο νούμερο 2 στην ομάδα θα πρέπει από την Ίμολα να γυρίσει το… κουμπί.

Τεράστιο θέμα αξιοπιστίας για τη Red Bull

Η αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 φάνηκε ότι δεν θα επηρέαζε τη Red Bull αφού οι Αυστριακοί κράτησαν την κινητήρια μονάδα των Ιαπώνων και πολλά από τα στελέχη τους. Κι όμως οι τρεις πρώτοι αγώνες αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Η Red Bull δεν έχει σημαντικό πρόβλημα ρυθμού, αν και στη Μελβούρνη ήταν ξεκάθαρη πιο αργή από τη Ferrari, όμως έχει προβλήματα αξιοπιστίας που στοιχίζουν ακριβά. Με τρεις εγκαταλείψεις στους τρεις πρώτους αγώνες γνωρίζουν ότι δεν γίνεται να διεκδικήσουν τα πρωταθλήματα και μένει να φανεί αν θα επιλύσουν το σοβαρό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Η Mercedes μαζεύει βαθμούς και περιμένει το μεγάλο upgrade

Η γερμανική ομάδα βιώνει τις δυσκολότερες ημέρες της στην υβριδική εποχή. Η ομάδα που κυριαρχούσε απόλυτα με 8 σερί πρωταθλήματα, είναι ικανοποιημένη με την 3η και 4η θέση στη Μελβούρνη. Κάποιοι θα πουν ότι αυτό δεν ταιριάζει σε πρωταθλητές, κι όμως αυτή είναι η σωστή προσέγγιση των πραγμάτων. Είναι ξεκάθαρο ότι Ράσελ και Χάμιλτον έχουν πάρει το μάξιμουμ των βαθμών στους 3 πρώτους αγώνες και είναι στη 2η θέση των πρωταθλημάτων. Κομβικό σημείο της σεζόν θα είναι το upgrade που θα φέρουν, λογικά στην Ίμολα, το οποίο μπορεί να τους ξαναβάλει στο… κόλπο. Και αν συμβεί αυτό οι βαθμοί των τριών πρώτων αγώνων θα αποδειχθούν... χρυσάφι.

Η επιστροφή της McLaren

Η εικόνα της McLaren στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν δεν είχε εξήγηση και είχε προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στους φίλους της ομάδας. Νόρις και Ρικιάρντο είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα στη Μελβούρνη και σίγουρα η 5η και 6η θέση δεν είναι ο στόχος της McLaren από τη στιγμή που είχαν εγκαταλείψει Σάινθ και Φερστάπεν, όμως είναι μία εικόνα που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους της ιστορικής ομάδας να αισιοδοξούν.

Ρεκόρ θεατών στη Μελβούρνη

Μετά από απουσία δύο χρόνων λόγω της πανδημίας, το Άλμπερτ Παρκ άνοιξε και πάλι τις πύλες του και ο κόσμος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. 420.000 θεατές παρακολούθησαν το τριήμερο το grand prix της Formula 1, κάνοντας ιστορικό ρεκόρ για την Αυστραλία. Η κανονικότητα στη Formula 1 έχει επιστρέψει για τα καλά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0