Καρώ Σημαία

Formula 1: «Περίπατος» Λεκλέρ στο Άλμπερτ Παρκ – «Καταστροφή» για τον Φερστάπεν

Formula 1: «Περίπατος» Λεκλέρ στο Άλμπερτ Παρκ – «Καταστροφή» για τον Φερστάπεν

Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε μία κυριαρχική εμφάνιση στη Μελβούρνη και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από την αρχή ως το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας την 4η νίκη της καριέρας του. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη καλύτερα για τον Μονεγάσκο όταν είδε τον Φερστάπεν να εγκαταλείπει για 2η φορά στους 3 πρώτους αγώνες της σεζόν. Βάθρο για Πέρες και Ράσελ.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η εμφάνιση του Λεκλέρ στο Άλμπερτ Παρκ σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους της Ferrari αφού ο Μονεγάσκος ήταν ταχύτερος σε όλους τους γύρους και δεν ένιωσε ποτέ απειλή από άλλον πιλότο. Μπορεί από το Μπαχρέιν να φάνηκε ότι η Scuderia έχει κάνει άλματα προόδου όμως η επιβεβαίωση ήρθε στη Μελβούρνη, με το ρυθμό αγώνα των κόκκινων να είναι σημαντικά καλύτερος από τις Red Bull. Ο Λεκλέρ έκανε το απόλυτο αφού πήρε Pole position, έκανε τον ταχύτερο γύρο, οδήγησε σε όλο τον αγώνα και φυσικά πήρε και τη νίκη.

Αντίθετα τα συναισθήματα στη Red Bull που έχει πολλούς λόγους να προβληματιστεί. Ο βασικός είναι ότι σε 2ο αγώνα φέτος είδε μονοθέσιό της να εγκαταλείπει λόγω κινητήρα. Στο Μπαχρέιν είχαν εγκαταλείψει και τα δύο, τώρα ήταν μόνο ο Φερστάπεν που έχασε τη δεύτερη θέση λόγω της εγκατάλειψής του στον 39ο γύρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη την περυσινή σεζόν ο πρωταθλητής δεν είχε εγκαταλείψει από πρόβλημα στο μοτέρ.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Πέρες να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αλλά σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός έναντι του Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος παρά το ότι είδε σε δύο περιπτώσεις το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα και να χάνει τις διαφορές που είχε, τελικά τερμάτισε άνετα μπροστά από τον Πέρες , έχοντας διαφορά 20 δευτερολέπτων.

Η ομάδα που μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς στη Μελβούρνη ήταν η Mercedes. Μπορεί ο ρυθμός της να ήταν σημαντικά πιο αργός από τη Ferrari και τη Red Bull, όμως το τέλος της ημέρας βρήκε τον Ράσελ να ανεβαίνει για 2η φορά στην καριέρα του στο βάθρο και τον Χάμιλτον να τερματίζει 4ος.

Για τον Σάινθ τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα από την εκκίνηση, όταν έχασε 4 θέσεις και λίγο αργότερα στην προσπάθεια να προσπεράσει, κόλλησε στην αμμοπαγίδα και εγκατέλειψε νωρίς. Μεγάλη επιτυχία για τον Άλμπον με τη Williams να ρισκάρει και να κάνει το μοναδικό της Pit stop στον τελευταίο γύρο, κάτι που τους έφερε στη δεκάδα.

Τα αποτελέσματα του τρίτου αγώνα της σεζόν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0