Καρώ Σημαία

Μίχαελ Σουμάχερ: Ο θρύλος της Formula 1 έγινε 53 ετών και συνεχίζει να δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του (video)

Μίχαελ Σουμάχερ: Ο θρύλος της Formula 1 έγινε 53 ετών και συνεχίζει να δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του (video)

Στις 3 Ιανουαρίου του 1969 γεννήθηκε στο Χιρτ της Κολωνίας ο άνθρωπος που έμελλε να στιγματίσει με την παρουσία του την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 53 χρόνια αργότερα ο Μίχαελ Σουμάχερ εξακολουθεί να παλεύει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι πιλότοι κι αν γράψουν το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβίλο της Formula 1, είναι δεδομένο ότι ο Μίχαελ Σουμάχερ θα έχει περίοπτη θέση σε αυτό. Ο τίτλος του κορυφαίου όλων των εποχών δεν μπορεί να απονεμηθεί σε κανέναν αλλά η πλειοψηφία των οπαδών της Formula 1 θα τον έδιναν και με τα δύο χέρια στον Γερμανό 7 φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή.

Και τα φετινά του γενέθλια είναι διαφορετικά από όσα ζούσε ως το 2012. Το ατύχημά τις 29ης Δεκεμβρίου του 2013 στο Μέριμπελ, άλλαξε δραματικά τη ζωή του. Εκείνη την ημέρα πάγωσε ο χρόνος για τον Μίχαελ και τους οικείους του. Ο αγέροχος Σούμι εδώ και 8 χρόνια δεν είναι μαζί μας. Ζει μέσα στο ειδικό δωμάτιο που έχει φτιαχτεί στο σπίτι του και τα ελάχιστα που μαθαίνουμε γι αυτόν έρχονται από την Κορίνα και τα παιδιά του. Η αλήθεια είναι ότι το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix μας είχε δημιουργήσει την προσδοκία ότι θα δούμε κάτι που θα μας αναπτερώσει τις ελπίδες. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Για τον Σουμάχερ ό,τι και να γράψει κανείς θα είναι λίγο για τα επιτευγματά του. Αρκετοί τα ζήσαμε άλλοι τα διάβασαν και θα τα διαβάσουν στο μέλλον. Κι αν ο τίτλος του κορυφαίου θα επιδέχεται πάντα αντιρρήσεων, αυτό που κανείς δεν μπορεί να του αφαιρέσει είναι ο τίτλος του μαχητή. Πάλεψε από την πρώτη μέρα που βρέθηκε σε πίστα καρτ και παλεύει μέχρι σήμερα. Σίγουρα είναι ο πιο επιδραστικός πιλότος στην ιστορία του σπορ αφού πιο σημαντικό από τους 7 τίτλους που πήρε, ήταν το ότι κράτησε τη Formula 1 στην πιο δύσκολη περίοδό της.

Την Πρωτομαγιά του 1994 το σπορ έχασε το αστέρι του, τον Άιρτον Σένα. Ο Αλέν Προστ είχε κρεμάσει τα γάντια του και από τη μία μέρα στην άλλη δεν υπήρχαν οι σταρς στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δεν χρειάστηκε κανείς να ψάξει για τους διαδόχους των δύο θρύλων. Ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. «Ντύθηκε» Σένα και Προστ. Κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με μία «εταιρεία ρούχων». Μεγάλωσε κι άλλο το μύθο του όταν μετακόμισε στη Ferrari την οποία έβγαλε από τα… πέτρινα χρόνια και την οδήγησε σε 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Ο μαχητής Σούμι είναι ακόμη εδώ κι εμείς θα έχουμε την ελπίδα ότι θα τον ξαναδούμε χαμογελαστό να… σουλατσάρει στα πάντοκ και να σταματούν όλοι για να τον αγγίξουν.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0