Καρώ Σημαία

Formula 1: Πέντε θέσεις ποινής για τον Χάμιλτον που ήταν ο ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές

Formula 1: Πέντε θέσεις ποινής για τον Χάμιλτον που ήταν ο ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές

Η Mercedes αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα αλλαγή κινητήρα στο μονοθέσιο του Χάμιλτον και ο Βρετανός θα αναγκαστεί να χάσει 5 θέσεις στο grid της εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο 19ος αγώνας της σεζόν διεξάγεται στο Σάο Πάολο και ο Μαξ Φερστάπεν έχει μία ακόμη ευκαιρία να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά του από τον Χάμιλτον. Η Mercedes εξέτασε όλες τις επιλογές της και αποφάσισε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο στους οδηγούς με νέο μοτέρ παρά να ρισκάρει να μείνει με το παλιό.

Έτσι προχώρησε στην αντικατάσταση του κινητήρα εσωτερικής καύσης στον Χάμιλτον κάτι που σημαίνει ότι ο Βρετανός θα χάσει 5 θέσεις στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής.

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών ήταν γεμάτη δράση αφού οι Red Bull ξεκίνησαν δυνατά με τη μέση γόμα και έδειξαν να είναι ταχύτερες από τις Mercedes αλλά η γερμανική ομάδα απάντησε όταν πέρασε στη μαλακή γόμα.

Ο Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος και μάλιστα με σημαντική διαφορά 347 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Φερστάπεν.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου στο Σάο Πάολο


Αυτό θα είναι το τελευταίο grand prix με το νέο format που δίνει την ευκαιρία στους πιλότους να διεκδικήσουν και τους 3 βαθμούς της πρώτης θέσης στο F1 sprint του Σαββάτου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0