Καρώ Σημαία

Formula 1: Απίθανο 1-2 της Mercedes στο Μεξικό

Formula 1: Απίθανο 1-2 της Mercedes στο Μεξικό

Με τη Red Bull να κυριαρχεί απόλυτα στις 2 περιόδους των ελεύθερων δοκιμών και στις 2 πρώτες των κατατακτήριων, ήταν εντελώς ανέλπιστο το 1-2 της Mercedes κι όμως έγινε. Poleman o Μπότας που έκανε εξαιρετικό γύρο.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών στο Μεξικό επιβεβαιώνει ότι βλέπουμε ένα ανατρεπτικό πρωτάθλημα. Η Red Bull έδειχνε ότι όδευε προς μία εμφατική pole position αφού ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος συνεχώς από τις Mercedes αλλά όλα άλλαξαν στην 3η περίοδο.

Η διαδικασία καθυστέρησε αρκετά λόγω του ατυχήματος που είχε ο Λανς Στρολ στην πρώτη περίοδο. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος μέχρι να επιδιορθωθούν και οι μπαριέρες και να υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια για να διεξαχθούν οι δοκιμές.

Η συνέχεια έκρυβε μία μεγάλη έκπληξη αφού ο Φερνάντο Αλόνσο δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q2 την ώρα που το κατάφεραν και οι δύο Haas με Μικ Σουμάχερ και Μαζέπιν, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Στη 2η περίοδο ήταν ξεκάθαρο πώς κανείς δεν ήθελε να ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής με τη μαλακή γόμα και έτσι άπαντες έκαναν τους πρώτους τους γύρους με τη μέση. Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία με 5 ομάδες να έχουν διπλή εκπροσώπηση στη δεκάδα. Και έτσι φτάσαμε στο Q3 όπου όλα άλλαξαν.

Η Mercedes είδε τα δυο της μονοθέσια να κάνουν απίθανους γύρους με τον Μπότας να βρίσκεται μπροστά και από τον Χάμιλτον. Ο Φερστάπεν δεν πλησίασε καν στο χρόνο του Φινλανδού και έτσι είχε μία ακόμη προσπάθεια. Κανείς από τους 3 δεν κατάφερε να βελτιώσει και ανέλπιστα ο Βάλτερι Μπότας πήρε την pole position με έναν γύρο τον οποίο χαρακτήρισε από τους καλύτερους της καριέρας του.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

Ο Φερστάπεν που έχει προβάδισμα 12 βαθμών από τον Χάμιλτον θα εκκινήσει 3ος και ελπίζει ότι η εκκίνηση θα του δώσει την ευκαιρία να μπει… σφήνα στις Mercedes.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0