Καρώ Σημαία

Formula 1: Προβάδισμα Φερστάπεν στις ελεύθερες δοκιμές του μεξικανικού grand prix

Formula 1: Προβάδισμα Φερστάπεν στις ελεύθερες δοκιμές του μεξικανικού grand prix
Ο 18ος σταθμός της Formula 1 είναι εξαιρετικά κρίσιμος για τη μάχη του τίτλου και η Παρασκευή έδειξε ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν, αρχίζει από θέση… ισχύος.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Το Μεξικό φιλοξενεί τον 18ο αγώνα της φετινής σεζόν με τον Σέρχιο Πέρες να είναι ο τοπικός ήρωας. Ο πιλότος της Red Bull είχε επαφή με τα προστατευτικά ελαστικά στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών αλλά όπως αποδείχθηκε αυτό δεν του στοίχισε.

Η Mercedes έκανε το 1-2 αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τον Φερστάπεν και τον Πέρες.

Tα αποτελέσματα της 1ης περιόδου

Στη 2η περίοδο ο Φερστάπεν ήταν εμφανώς ταχύτερος από τον Χάμιλτον και τον Μπότας. Ο Ολλανδός έχει προβάδισμα 12 βαθμών και αν καταφέρει να κερδίσει και στο Μεξικό τότε θα πλησιάσει στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της καριέρας του.

Τα αποτελέσματα της 2ης περιόδου Ο Ράσελ της Williams αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του και δεν έχασε όλη τη 2η περίοδο, την ώρα που η Ferrari εξακολουθεί να έχει προβάδισμα έναντι της McLaren. Στον αγώνα της Κυριακής οι Λανς Στρολ και Γιούκι Τσουνόντα θα ξεκινήσουν από το τέλος του grid αφού άλλαξαν κινητήρια μονάδα. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα αρχίσουν το Σάββατο στις 22.00 και ο αγώνας της Κυριακή στις 21.00.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0