Καρώ Σημαία

Formula 1: Στις 19-21 Νοεμβρίου το Losail International Circuit στο Κατάρ!

Formula 1: Στις 19-21 Νοεμβρίου το Losail International Circuit στο Κατάρ!

Με ανακοίνωσή της η Formula 1 γνωστοποίησε πως από τις 19 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το Losail International Circuit στο Κατάρ.

Ενώ η Formula 1 επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι αυτό που αρχικά είχε δημιουργήσει να είναι ένα πρόγραμμα 23 αγώνων 2021 μειώθηκε σε 22 αγώνες, ενώ μόνο 21 από αυτούς είχαν επιβεβαιωθεί.

Το Grand Prix της Αυστραλίας στο Albert Park, το οποίο είχε ήδη καθυστερήσει οκτώ μήνες από την αρχική του θέση ως το άνοιγμα της σεζόν τον Μάρτιο, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Αυτό θα είχε κάνει τον αγώνα που παραδοσιακά λειτουργεί ως σεζόν ο 20ος και προτελευταίος αγώνας της σεζόν 2021.

Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19, αυτός ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί, σηματοδοτώντας δύο συνεχόμενες σεζόν χωρίς αγώνα Formula 1 Down Under.

Η Formula 1 με επίσημη θέση της έκανε γνωστό την Πέμπτη (30/9) το γεγονός πως θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου το Losail International Circuit στο Κατάρ, με χορηγό τον τίτλο τη διεθνή εταιρεία επικοινωνιών Ooredoo. Την ίδια στιγμή το Κατάρ θα ενταχθεί στο ημερολόγιο της F1 με 10ετή συμφωνία από το 2023.

Η F1 αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη διεθνή πίστα Losail, λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα. Υπήρχε μια ισχυρή βούληση από τη χώρα να βοηθήσει στην F1 και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας συζητήθηκε και συμφωνήθηκε το όραμα για μια μεγαλύτερη συνεργασία για 10 χρόνια. Το βήμα για να βοηθήσει την F1 το 2021 σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική ήταν σύντομο και απλό και το όραμα για την F1 να αποτελέσει τη βιτρίνα για το Κατάρ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA το 2022 ήταν η κινητήρια δύναμη αυτής της μακροπρόθεσμης συμφωνίας. Στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης συμφωνίας, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σχετικά με την τοποθεσία για το Grand Prix από το 2023 με περισσότερες λεπτομέρειες να δοθούν αργότερα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0