Καρώ Σημαία

Άλλαξε κινητήρα ο Φερστάπεν και εκκινεί τελευταίος την Κυριακή (26/9)

Άλλαξε κινητήρα ο Φερστάπεν και εκκινεί τελευταίος την Κυριακή (26/9)
Ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι η Red Bull θα προχωρούσε σε αντικατάσταση της κινητήριας μονάδας του Ολλανδού για να του δώσει την ευκαιρία να έχει ένα μοτέρ που θα τον οδηγήσει ως το τέλος της σεζόν. Αυτό το έκανε στο Σότσι όπου η Mercedes κυριάρχησε απόλυτα στις ελεύθερες δοκιμές.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο 15ος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον μετά την απόλυτα αναμενόμενη απόφαση της Red Bull για αλλαγή κινητήρα στον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είχε ποινή 3 θέσεων στο grid λόγω της σύγκρουσης με τον Χάμιλτον στη Μόντσα, κάτι που σήμαινε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα εκκινούσε την Κυριακή από την 4η θέση. Για να συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να είναι ταχύτερος στις κατατακτήριες κάτι που βάση της δυναμικής των μονοθεσίων μοιάζει απίθανο. 

Αφού οι άνθρωποι της Red Bull είδαν στην πρώτη περίοδο ότι Μπότας και Χάμιλτον ήταν σημαντικά ταχύτεροι από τον Φερστάπεν, πήραν πιο εύκολα την απόφαση να προχωρήσουν στην αλλαγή του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι θα εκκινήσει από το τέλος του grid με στόχο να μειώσει τις απώλειες και να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Στην απόφαση της αυστριακής ομάδας έπαιξε ρόλο και ο καιρός που προβλέπεται βροχερός το Σάββατο ενώ δεν αποκλείεται να βρέχει και την Κυριακή το πρωί.

Αυτό θα ήταν ιδανικό για τον Φερστάπεν αφού σε βρεγμένη πίστα οι πιθανότητες του για ανατρεπτικό αγώνα, θα μεγαλώσουν και δεν αποκλείεται να μπορέσει να διατηρήσει ακόμη και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα των οδηγών. Σε κάθε περίπτωση θα έχει ένα φρέσκο μοτέρ για το φινάλε της σεζόν, την ώρα που ο Χάμιλτον θα πορευτεί με το χρησιμοποιημένο. Από το τέλος του grid θα εκκινήσει και ο Λεκλέρκ που χρησιμοποιεί το νέο αναβαθμισμένο κινητήρα της Ferrari.

Η Mercedes πάντως, έδειξε και στη 2η περίοδο ότι είναι η ταχύτερη ομάδα στο Σότσι με τον Μπότας να επικρατεί του Χάμιλτον. Λόγω του κινδύνου έντονης βροχόπτωσης που υπάρχει για το Σάββατο, οι ομάδες είχαν στο μυαλό τους ότι μπορεί η κατάταξη του Free Practice 2 να είναι και αυτή που θα καθορίσει το grid της Κυριακής, γι αυτό και πίεσαν όσο μπορούσα.

Η κατάταξη της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Σότσι.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0